Karen Mulder modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Karen Mulder
Karen Mulder
Karen Mulder
Karen falinaptárja - december

Karen Mulder

Születési dátum: 1970. június 01.
Születési hely: Vlaardingen, Hollandia
Lakhely: Párizs, Franciaország
Cipő: 39
Ruha: 34
Magasság: 178 cm

A kezdetek:

1970. június 1-jén született Hollandiában. 14 éves korában látta meg egy nyaralás közben az Elite Model Management Look of the Year versenyét egy újságban, ami bár felkeltett érdeklődését, mégsem ő, hanem egy barátnője küldte be a róla készített képeit - a tudta nélkül.

Amszterdamban tartották az előválogatót, amit megnyert, és ezzel már bent is volt a verseny szereplői között. Második helyezéssel távozott, majd Párizsba repült egy fotósorozatot készíteni. Otthagyta a gimnáziumot, hogy édesanyjával Olaszországba utazzon egy másik fotózásra, majd vissza Párizsba, ahol egy modelliskolába kezdett járni az Elite jóvoltából.

Karrier:

Valentino-nak, Yves Saint Laurent-nek, Lanvin-nak, Versace-nak, Giorgio Armani-nak dolgozott, és a Vogue /ez volt az első nagyobb volumenű munkája/, az Elle, a Cosmopolitan, a Marie Claire, a W címoldalain szerepelt. A Guess? - aminek az arca 1991-ben, 21 éves korában lehetett, a Nivea, a Synergie, az Escada, a Garnier, a Chloé, a Christian Dior, a Ralph Lauren, a Calvin Klein kérte fel, hogy szerepeljen egy-egy kampányukban.

Az elkövetkező években is a legjobb fotósokkal dolgozott, úgy mint Peter Lindbergh, Patrick Demarchelier, Bruce Weber, Helmut Newton, Max Vadukul, Gilles Bensimon, Fabrizio Ferri, Steven Meisel, Irving Penn, Robert Erdmann, Arthur Elgort.

Fotók jelentek meg róla a Sports Illustrated magazinban 1997-ben, és 1998-ban, és dolgozott a Victoria's Secretnek. Ezzel a két munkájával világszerte megjegyezték a nevét.

Kate Mossal, Cindy Crawforddal, Claudia Schifferrel, Naomi Campbellel a modellek elitjéhez tartozott, 10 000 dollárt keresve naponta. A Vogue szerkesztői The Blonde With Class címet ragasztották rá. /Nyersfordításban: ízléses szőke./

2000-ben vonult vissza a modellkedéstől, és bár megpróbálkozott betörni a film- és popiparba, mindkettő kevés sikert hozott számára.

Film: A Theft, One Night /2001./

Dal: Gloria Gaynor I Am What I Am című számát dolgozta fel 2002-ben.

1988-ban Rene Bosne francia fotóshoz ment feleségül, de 1993-ban elváltak. Abban az évben szinte egy percet sem töltött otthon a fotózásról fotózásra járkálás miatt. A párizsi repülőtéren ismerkedett meg Jean-Yves Le Fur ingatlanbefektetővel, és szerelem szövődött közöttük első látásra. Hamarosan eljegyezték egymást. A férfi a kifutón kívüli karrierjében is segítette: a Hasbro-val karöltve kitalálták a modellek mintájára készített babákat. Nemcsak Mulder, hanem később Cindy Crawford, Claudia Schiffer és Naomi Campbell is magáénak tudhatott egy-egy saját mintára készült babát.

Egy tulipánfajtát is elneveztek róla.

Később belekezdtek abba a munkába, ami Karen kedvence lett: egy CD-ROM, amelyen divat és szépségtippeket ad.

1997-ben döntött úgy, hogy több időt szeretne otthon tölteni párjával, de nemsokára felbontották az eljegyzést, és különköltöztek.

Hat nyelven beszél: hollandul, németül, angolul, franciául, latinul, görögül.

Sokat jótékonykodik, hogy a nála kevésbé szerencséseken segítsen.

Összeomlás, öngyilkossági kísérlet, felépülés:

1998. áprilisában, miután abbahagyta a modellkedést, nem volt, ami elvonja figyelmét egyre növekvő depressziójáról. Bevallotta, hogy a kezdettől fogva utálta, ha fényképezik. Ez csak egy szerep volt a számára, és most, hogy vége, nem igazán tudja, ki is ő valójában. Mindenki körülrajongta azzal, hogy fantasztikusan néz ki, de belül napról napra egyre rosszabbul érezte magát.

Hogy kitöltse idejét, énekórákat vett, a színészettel próbálkozott, és utazással tölötte idejét legújabb barátjával, a kolumbiai Julio Mario Santo Domingoval, akivel 2001. februárjában kezdett találkozgatni. Habár boldog volt, hogy abbahagyta fő foglalkozását, már nem volt, ami meggátolja abban, hogy furcsa dolgokon törje a fejét.

Nemsokára azzal állt elő, hogy nemcsak őt, hanem más lányokat is szexrabszolgának használták a francia rendőrség és kormány egyes tagjai. Szintén erőszakkal vádolta Albertet, Monaco hercegét.

2001. október 31-én, a France 2 csatorna Everyone is Talking About It című showjának felvételén, amin nemcsak a stáb vett részt, de közönség is volt, bevallotta, hogy az Elite Modellügynökség felső vezetői és Albert herceg is megpróbálták megerőszakolni. Ezen is túlmenően azt is közölte, hogy az édesapja 2 éves korában hipnotizálta és erőszakott követett el rajta.

A producerek mentálisan labilisnak könyvelték el, és a show nem került napvilágra. Az interjút követő néhány órán belül Saskia nevű húga érte jött, és elvitte a Villa Montsouris pszichiátriai intézetbe, hogy kezeljék. Több, mint három hónap után engedték ki. A költségeket az Elite elnöke, Gerald Marie, és a modell barátai állták.

Később az állapota megint romlott, akkor azt vallotta, hogy a család egy régi barátja szexuálisan bántalmazta két éves korában. Szerinte ez volt az oka tinédzserkori anorexiájának, hangulatváltozásainak, és mostani hisztérikus rohamainak.

Senki nem hitt neki. Úgy látta, hogy mindenki ellen van, és továbbra is úgy gondolta, hogy kiskorában bántalmazták, bár Albert hercegtől elnézést kért a vádakért.

2002. december 11-én egy krónikus depressziós időszak után megpróbálta megölni magát altató tablettákkal, majd kómába esett. Nem hagyott levelet. A szomszédok, és Jean-Yves le Fur találták meg eszméletlenül feküdve a földön, miután nem válaszolt a telefonhívásokra, és kórházba vitték. Szülei rögtön odarepültek, hogy támogassák. Másnap felébredt a kómából.

Körülbelül egy évébe telt, míg végleg felépült. 2004-ben a Gaia magazinnak már azt nyilatkozta, hogy nagyjából boldog, és semmi mást nem szeretne abban a pillanatban, mint egyszerűen csak élni.

2004. nyarán újra a zeneiparban próbálkozott. Daniel Chenevezzel dolgozott Karen Mulder nevű albumán. Két évvel később, 2006. október 30-án életet adott lányának, Annának. 2007. július 1-jén visszatért a kifutóra Dior őszi-téli Couture Collection showjára, Párizsban Naomi Campbellel, Linda Evangelistával, Helena Christensennel, Amber Vallettával karöltve.

Hobbi:

olvasás, futás, éneklés, lovaglás, utazgatás


Kapcsolódó divathírek:

Karen Mulder Karen Mulder Karen Mulder Karen Mulder - SI Karen Mulder Karen Mulder Karen Mulder Karen Mulder Karen Mulder - Cosmopolitan

Kapcsolódó divatházak

Valentino logo

Valentino

divatház
Valentino divatház

Kapcsolódó divattervezők

Calvin Klein designer

Calvin Klein

divattervező
1942-11-19
Calvin Klein divattervező
Gianni Versace

Gianni Versace

divattervező
1846-12-02
Gianni Versace divattervező
Ralph Lauren

Ralph Lauren

divattervező
1939-10-14
Ralph Lauren divattervező
Valentino Garavani

Valentino Garavani

divattervező
1932-05-11
Valentino Garavani divattervező
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

divattervező
1936-08-01
Yves Saint Laurent divattervező

Kapcsolódó kiadványok

ausztrál Cosmopolitan - Gisele Bundchen

Cosmopolitan

kiadvány
Cosmopolitan kiadvány
olasz Elle - 2008. 06.

Elle

kiadvány
Elle kiadvány
Glamour - Rebecca Romijn

Glamour

kiadvány
Glamour kiadvány
Marie Claire - 2007. július, spanyol verzió, Milla Jovovich

Marie Claire

kiadvány
Marie Claire kiadvány
amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek