Valentino divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Valentino logo
Valentino logo
Valentino butik - Rodeo Drive
Valentino butik a Rodeo Drivon

Valentino

Alapítás éve: 1959.
Központ: Milánó, Olaszország
Weblap: www.valentino.com

A kezdetek:

 Az 1932-ben született Valentino Garavani 1959-ben alapította meg saját divatházát. Édesapja segítségével nyitott butikot Rómában, és mutatta be első kollekcióját. Bár ruhái kétségtelenül sikert arattak, túlköltekezés miatt a vállalkozás már a csőd szélén állt, mikor a tervező megismerkedett Giancarlo Giammettivel - nemcsak barátságot kötöttek, hanem kapcsolatuk hosszú távú üzleti partnerséget is eredményezett.

Hírnév:

Az új társnak köszönhetően a cég nyereséget produkált, és Valentino végre a tervezésre összpontosíthatott. A nemzetközi bemutatkozás 1962-ben, az olaszországi Pitti Palaceban történt. A divatbemutató nemcsak elismerést kapott, de külföldi megrendeléseket is eredményezett.

Jacqueline Kennedy 1964-ben csatlakozott a divatház vevőköréhez, és kötött barátságot Valentinoval. Két évvel később a divatbemutatók helyszíne Róma lett, ahol a híres, teljesen fehér kollekció is debütált. A hatvanas évek végén indult útjára a ''V'' -ebbe tartozott Jacky Onassis esküvői ruhája is- és a Boutique irányvonal, majd megnyílt az első Valentino butik Milánóban. 1970-es év: a Ready-to-Wear kollekció bevezetése, és újabb butikok nyitása Rómában és New York-ban. Egy évvel később megnyílik az első férfi ruha bolt a Via Condotti-n. 1975 - első Ready-to-Wear bemutató Párizsban.

1989-ben Giancarlo-val megnyitották galériájukat, az Accademia Valentino-t, a rákövetkező évben pedig megalapították a L.I.F.E. nevű szervezetet, hogy AIDS betegeket támogasson.

1998-ban birodalmukat 300 millió dollárért adták el a HdP nevű óriáscégnek. 2002-ben 201 millióért a Valentino S.p.A. is elkelt. 


Kapcsolódó divathírek:

Valentino logo Valentino butik - Rodeo Drive Angelina Jolie és lánya, Zahara Valentino táskáikkal Valentino ''V'' parfüm Valentino hirdetés

Kapcsolódó divattervezők

Valentino Garavani

Valentino Garavani

divattervező
1932-05-11
Valentino Garavani divattervező

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek