Ralph Lauren divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
1971-ben alapította meg saját divatházát

Ralph Lauren

Születési név: Ralph Lifschitz
Születési dátum: 1939. október 14.
Születési hely: New York, USA
Lakhely: Bedford, USA

A kezdetek:

1939. október 14-én született New Yorkban, szegény zsidó szülők gyermekeként. Már fiatal korában dolgozni kezdett iskola után azért, hogy divatos, márkás ruhákat vásárolhasson magának. 1957-ben érettségizett, sokszor azzal is pénzt keresett, hogy osztálytársainak nyakkendőket adott el. 16 éves volt, mikor bátyja Laurenre változtatta saját vezetéknevét, és pár évvel később ő is követte példáját.

Egyetemre ment, de két év után otthagyta. 1962. és 1964. között az amerikai hadseregben szolgált, majd négy évvel később feleségül vette Ricky Low-Beert. Bár nem járt divatiskolába, mindig is érdekelte a divat, így a Brooks Brothers cégnél kezdett el dolgozni; az eladásokat kellett fellendítenie.

Karrier:

Lassan kezdett eljátszani a gondolattal, hogy saját márkát alapít. Létrehozta Polo elnevezésű nyakkendő üzletét, bár később a nevet Norman Hiltonra változtatta - aki csendestársa volt a kezdeti időkben.

Férfiruhákat kezdett alkotni, és 1971-ben megalapította nőiruha vonalát. Sikkes, kényelmes, egyszerű vonalvezetésű kollekciója hamar közkedvelt lett, karrierje egyenesen ívelt felfelé.

Világhírnevet akkor szerzett, mikor megtervezte a The Great Gatsby című film férfi jelmezeit, többek között Robert Redford részére.

Férfi- és a női- mellett gyermekeknek készült kollekciót is találunk, valamint Home márkanév alatt luxuslakás dolgokat - bútorokat, festményeket, ágyneműket és számos kisebb kiegészítőt is forgalmaznak.

A Polo előnevű márka jelenti a megfizethetőbb, népszerűbb kollekciót. Férfiaknak szánt vonalai közül a Purple Label a klasszikus, kissé angolos stílust követi, míg a Black Label ennél egy fokkal nagyobb teret enged az aktuális trendeknek. A női részlegen a Classic jelenti a kínálat csúcsát mind minőségben, mind pedig árban, a Black ennél kicsivel megfizethetőbb, a Blue Labelbe pedig olcsóbb árkategóriájú darabok tartoznak. Az utcai, illetve elegánsabb viseletek mellett vannak kimondottan sportoláshoz, így teniszhez, golfhoz, vitorlázáshoz, síeléshez vagy éppen rögbihez készített modellek is. A sportban a jelek szerint egyre nagyobb fantáziát látnak, hiszen a márka a US Open teniszbajnokság egyik fő támogatója, de neves golfozókat is előszeretettel szponzorálnak.

Szabadidejében szívesen jelenik meg rangos eseményeken oldtimer autógyűjteményének egy-egy darabjával. A bostoni művészeti múzeum is kiállította már őket.

Megjelent a Jóbarátok két epizódjában, saját magát alakítva.

Magánélet:

Farmjai, házai és nagyvárosi lakásai vannak szerte a világon. 3 gyerek édesapja, 2 fia - Andrew és David - és 1 lánya - Dylan Lauren - van. 


Kapcsolódó divathírek:

Ralph Lauren Ralph Lauren Ralph Lauren

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek