Cosmopolitan magazin története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
ausztrál Cosmopolitan - Gisele Bundchen
Gisele Bundchen az ausztrál Cosmo címlapján
Cosmopolitan - Carrie Underwood
Carrie Underwood country énekesnő a címlapon- 2008. július

Cosmopolitan

Alapítás éve: 1886
Alapító: Schlicht & Field
Jelenlegi főszerkesztő: Kate White
Weblap: www.cosmopolitan.com

Az egyik legnagyobb példányszámban eladott, havonta megjelenő magazin - kapcsolatokról, egészségről, karrierépítésről, sztárokról, divatról és szépségápolásról szóló cikkekkel. Hearst Magazines által publikálva, 58 nemzetközi kiadvánnyal, 34 nyelvre lefordítva, több, mint 100 országban megjelentetve.

Családi magazinként kezdte, The Cosmopolitan néven, Schlicht & Field által működtetve, 1886-ban. Divatról, főzésről, otthondíszítésről, gyereknevelésről szólt, és 25 000-es példányszámban fogyott abban az évben. A magazint mégis eladták, és 1889-ben John Brisben Walker kaparintotta meg. 1897-ben nagy tervvel rukkoltak elő: ingyenes levelezési tagozatot indítottak, azonban mikor kapásból 20 000-en regisztráltak, Walker nem tudta finanszírozni, így évi 20 dollárt volt kénytelen kérni a tanulni vágyóktól.

Az újságot akkortájt komolyabb cikkek töltötték meg. 1905-ben például csatlakozott hozzájuk Charles Edward Russel, aki tényfeltáró írásaival növelte az olvasók számát. Az 1930-as évekre 1 700 000-es példányszámmal, és 5 000 000-ós hirdetési bevétellel büszkélkedhettek.

Mivel 1940-re már főként a fikciós írások felé terelődött az útjuk, az alcím a The Four-Book Magazine lett, novellákkal tele. A II. világháború alatt a példányszám már elérte a 2 000 000-t. Az 1950-es években már egyre csökkent az ilyen írások száma.

1965-ben megérkezett Helen Gurley Brown, és a főszerkesztői székből újratervezte az újságot. A név újra Cosmopolitan lett, és a címlapon általában egy nő mosolygott. Brown meg akarta mutatni a szingli nőknek, hogy ne adják fel, ne keseredjenek el, nincsenek egyedül a világban, és egyedülállónak lenni egyáltalán nem olyan rossz, mint hiszik. Az első éveiben rengeteg kritikát kapott, de nem vett tudomást róluk, és folytatta munkáját. 

1972. áprilisában az akkor még kevésbé ismert Burt Reynolds amerikai színész került a címlapra majdnem meztelenül. Botrányos, de kiváló lépés volt a magazin életében, hisz mindenki erről beszélt.

1978. áprilisában megjelentették a Cosmopilitan Man című magazint, próbaként, Jack Nicholsonnal a címlapon. Még kétszer látott napvilágot, 1989-ben.

Napjaink Cosmoja már igen sok szexualitással telített, az angol verzió (az 1970-es évek elején indult) főként erre épít, férfi meztelenkedéssel a címlapon, szexuális hangvételű cikkekkel a belsejében. 1999-ben megjelent a CosmoGIRL! is, tinédzsereknek, szintén divatról, egészségről, iskoláról, sztárokról szól, tippekkel, tanácsokkal keverve. ausztrál Cosmopolitan - Gisele Bundchen Cosmopolitan - Carrie Underwood CosmoGIRL - Megan Fox a címlapon Cosmopolitan - 1984.

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

tamiferi
2010. augusztus 21., szombat   12:23   #1

Üdv!
Én egy 19 éves lány vagyok és nagyon szeretnék a Cosmopolitan magazin egyik modelle lenni!Ha lehetne ezen az E-mail címen szóljank már ha van rá esély hogy modell lehessek.
Nagy örömmel mutatnám az önök ruháit!Előre is köszönöm.
Válasz erre


©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek