Vivienne Westwood divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
1971-ben alapította meg saját divatházát

Vivienne Westwood

Születési név: Vivienne Isabel Swire
Születési dátum: 1941. április 08.
Születési hely: Tintwistle, Anglia
Lakhely: London, Anglia

A kezdetek:

1941. április 8-án született Tintwistle falujában, Derbyshire-ben, Dora és Gordon gyermekeként. A Harrow School of Art egyetemre járt, majd egy szemeszter után a Trent Park College-be jelentkezett át. Később nagy lelkesedéssel tanítani kezdett, ez szenvedélyévé is vált. 21 éves volt, mikor megismerkedett első férjével, és közös gyereküket Bennek nevezték el.

Csak három évig maradtak együtt, mert beleszeretett Malcolm McLarenbe, aki később a Sex Pistols menedzsereként lett ismert. Közös fiúk is született, a Joseph nevet kapta. Vivienne visszament tanítani, amit 1971-ben ismét abbahagyott.

Karrier:

Úgy döntött Malcolm, hogy butikot nyit Let It Rock néven, ami később Sex-re, majd Too Fast To Live Too Young To Die-ra, Seditionaries-re, végül World's End-re változott. Vivienne itt elkezdhette árusítani az általa tervezett ruhákat.

A punk stílus akkor lett igazán ismert, mikor a Sex Pistols az ő boltjukból kezdett öltözködni. Ismertetőjegyek: megbotránkoztató, provokatív viseletek, nem ritkán biztosítótűvel, borotvapengével, bicikli-, vagy wc lehúzó lánccal díszítve, kutyanyakörvvel, mint ékszerrel megspékelve, felháborító sminkkel és frizurával párosítva. Westwood találta ki az anarchia A szimbólumát, amit előszeretettel alkalmazott ruhái színesítésére.

Az, hogy tradícionális viseleteket kevert össze saját tervezésű ruháival, kiegészítőivel, még sokkolóbbá tette az összhatást egy-egy bemutató után - pl. felhasználta és átalakította a skótszoknyás hagyományos ruházatot. Kollekcióiban mindig felhasznál valamiféle történelmi időszakot, jelenséget: pl. a Peru hatása, feminizmus, kalózok. Legkedveltebb irányvonala az Anglomania.

Üzletei megtalálhatóak: 3 Londonban, 2 Machesterben, és 1-1 Liverpoolban, Newcastleben és Leedsben. 2008-ban Nottinghamban nyílik egy újabb.

Az első tiszteleadás 2004-2005. tájékán következett be, mikor a Victoria és Albert múzeumban bemutatták 145 komplett öltözetét, témánként elkülönítve.


Kapcsolódó divathírek:

Vivienne Westwood Vivienne Westwood Vivienne Westwood

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

vivien16
2010. július 10., szombat   20:50   #1

szerintem a sérok már egy kicsib a retro kofszakába ixy bele tartozik
Válasz erre


©2008-2023 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek