A piros rúzs és helyes használata

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
A piros rúzs és helyes használata
A piros rúzs és helyes használata
2012. március 7., szerda 20:00

A piros rúzs és helyes használata

Sminktanácsok Gräff Dóra - Professzionális Sminkestől

Csak úgy, mint a divatban, úgy a sminkelés világában is felfigyelünk az új trendekre, színekre, anyagokra. Szezonról szezonra találkozunk újításokkal. Én most ezeket egy kicsit félre szeretném tenni – természetesen az elkövetkezendőkben ezekről is szó lesz – de most első körben maradjunk a klasszikusoknál.

A jól bevált klasszikusok, amit nem lehet megunni. Egyrészt a vérvörös ajkak, másrészről a tusvonal. 

 

Nézzük sorjában… legelőször néhány gondolat a vörös rúzs helyes használatáról. Amikor ehhez a színhez nyúlunk, egyrészt fontos a megfelelő színű és minőségű rúzs kiválasztása, na és persze egy jó kontúrceruza. Habár, remélem, ezzel tisztában vagytok, hogy manapság már nem divat a kontúrceruza, kivéve, ha sötét rúzst használunk. A szín lehet vérvörös, bordó, narancs, padlizsán, sötétkék.

Nézzük a lépéseket!

  1. Ha elkészültél a teljes sminkeddel, akkor az alapozással térj vissza egy kicsit a szád köré, majd púderezd le. Nem baj, ha a szádra is kerül alapozó és púder, persze ne fedd be az egészet vele.
  2. Rakhatsz fel egy kis ajakápolót, de ezt aztán itasd fel papír zsepivel, mert ha nem teszed a piros ceruza nem fog kellő képen fogni vagy megcsúszik az ajkadon, miközben kontúrozol.
  3. Fogd meg a ceruzát és szépen húzz vele kontúrt. Ne siesd el! Ha kell, akkor közben többször is hegyezz rá a ceruzára, hiszen csak hegyes ceruzával tudunk pontos és precíz vonalat húzni. Ha megvan a kontúr, akkor szépen satírozd be a szélét a ceruzával, míg az egész szádat be nem feded vele.
  4. Ezután jöhet a piros rúzs. Ecsettel érdemes felvinni, ne spórolj vele. Vigyázz, hogy a meghúzott kontúron túl ne menj a rúzzsal, mert ekkor szokott az bekövetkezni, hogy a rúzs „szétcsúszik” a széleken. Amikor ez megvan, fogj egy papír zsepit és harapj rá. Ettől a rúzs még jobban lemattul. Ezután fogd az ecsetet és vigyél fel még 1 réteget a piros rúzsból. Ez adja a végső fedést és tartósságot. Kész is.
  5. Utolsó tanács: bármilyen rúzsnál, ha a hajad véletlenül belemegy a szádba, ne húzd, hanem emeld ki a hajszálat a szádból, így ezzel szintén elkerülheted, hogy piros csíkok éktelenkedjenek a szád körül.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes
www.doragraff.com
www.facebook.com/doragraff

 

 

 


Kapcsolódó cikkek:
Piros körmök 2010-05-16

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Hogyan viselj pirosat?

Hogyan viselj pirosat?

A piros az egyik leggyönyörűbb és legizgalmasabb szín. Férfiak és nők egyaránt rajonganak érte, de amikor magukra kell ölteni, akkor a legtöbben megijednek, mivel nem mindenki képes valóban hordani ezt az színt.

F and F mintás ruha - októbertől a boltokban

Uralkodó minták egész évben

Az F and F kínálatában is megtalálod

Virágok, apró minták... mind-mind a tavasz és a nyár hangulatát idézik, de idén ezeket a darabokat a tervezők nem voltak hajlandóak száműzni a repertoárjukból a hidegebb, borongósabb évszakokban sem. A 2012/2013-as őszi és téli szezon kulcsdarabjai közé tartoznak.

Mintás darabok - 2012 őszi/téli férfidivat

Minta vírus

A férfidivatot is meghódítja

Ami a 2012-es őszi/téli férfidivatot illeti a tervezők nem spóroltak a mintákkal, melyek a legkülönbözőbb méretekben és formákban ékeskednek vagy éktelenkednek a férfi kollekció darabjain.

Férfi bőrdzseki - 2012 őszi/téli férfi divat

Férfi bőr bomber dzseki

2012 őszi/téli férfi divat

A bőrdzseki egy olyan klasszikus, örök győztes darab, ami idén sem hiányozhat a 2012-es őszi/téli férfi kollekció repertoárjából.

Az idei őszi, téli szezon kedvence: kobaltkék

Színre szín

A kobaltkék mindent üt

Öltözékünk lelke a színekből táplálkozik. Varázslatos erejüknek köszönhetően a legegyszerűbb ruhadarabokba is képesek életet lehelni.

©2008-2023 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek