Mario Testino fotós életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Mario Testino
Mario Testino
Claudia Schiffer - Testino/Vogue
Claudia Schiffer - Mario Testino/Vogue

Mario Testino

Születési dátum: 1954. október 30.
Születési hely: Lima, Peru
Lakhely: London, Anglia

A kezdetek:

1954. október 30-án született Limában, Peruban, olasz apa és ír anya hat gyermeke közül a legidősebbként. Édesapja az olajiparban tevékenykedett, és fia angol nyelvérzékét kihasználva gyakran magával vitte New Yorkba, tolmácsként.

A Nagy Almában vert benne gyökeret először a divat szeretete, és állandóan sokkolta az otthoniakat innen szerzett hippy ruhadarabjaival. A fotózás elkezdése előtt összesen öt egyetemen folytatott jogi és gazdasági tanulmányokat Peruban, San Diegoban, végül Angliában.

Karrier:

Londonban az iskola befejezése után egy színházi fotós, John Vicker mellett dolgozott asszisztensként, de főnöke halála után a megélhetésért pincérkedni kezdett. Modellkarrieről álmodozó kolléganői fényképezésével kezdte el karrierjét 1976-ban, bár ekkor még kölcsönt kényszerült felvenni, hogy lámpákat vásárolhasson a fotózásokhoz.

Lucinda Chambers, a Vogue egyik vezető szerkesztője fedezte fel, és 1995-re már a Guccinak dolgozott, megcsillantva kivételes tehetségét. Gianni Versace felkérte, hogy az 1995-ös téli kollekciót fotózza, Madonnán. Ő volt az első, aki együtt fotózta anyát és lányát.

A női hírességek szeretnek vele dolgozni, portréi világhírűvé tették. Fényképezte már Kim Basingert, Cameron Diazt, Gwyneth Paltrowt, Julia Robertset, Meg Ryant, and Catherine Zeta-Jonest, Gisele Bündchent, Elizabeth Hurleyt, és Kate Mosst.

Híres munkái között van a Gucci részére készített szexi fotósorozat, a fekete-fehér Burberry kampány Kate Mossal és Freddie Windsorral, az 1997-es Vanity Fair címlap Diana hercegnővel, valamint a Vogue számára fotózott ezüst szuvenír kiadás.

1998-ban jelent meg első képekkel teli könyve Any Objections? címmel. Ezt követték:

2002-ben a londoni Nemzeti Galériában nyílt kiállítása a galéria legnépszerűbbje volt.


Mario Testino Claudia Schiffer - Testino/Vogue Mario Testino

Kapcsolódó modellek

Kapcsolódó kiadványok

amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek