Gisele Bündchen modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Gisele Bündchen
Gisele Bündchen
Gisele Bündchen - VS Very Sexy
Gisele - Victoria's Secret Very Sexy

Gisele Bündchen

Születési név: Gisele Caroline Nonnenmacher Bündchen
Születési dátum: 1980. július 20., vasárnap
Születési hely: Três de Maio, Brazília
Lakhely: New York, USA
Cipő: 39
Ruha: 34
Magasság: 180 cm

A kezdetek:

1980. július 20-án született Três de Maio-ban, Brazíliában. Édesanyja banki alkalmazott, édesapja egyetemi tanár, író. 5 lánytestvére; Raquel, Graziela, Gabriela, Rafaela, Patrícia - aki az 5 perccel előtte született ikertestvére is - van.

Bár szülei német felmenőkkel büszkélkedő brazilok, így a portugál mellett németül is folyékonyan beszélnek, Gisele nem tanulta meg a nyelvet.

Eredetileg profi röplabdajátékos szeretett volna lenni, és a brazíliai csapatban, a Sogipa-ban játszani, de mikor 1993-ban, 13 évesen húgaival modelltanfolyamra kezdett járni, a sorsa el lett döntve. Az oktató, Dilson Stein a következő évben más lányokkal együtt Sao Paulo-ba vitte, hogy néhány Elite ügynök megnézhesse őket. Ki is választották az Elit Look of The Year versenyre, ahol a második helyezést érte el Claudia Menezes után, majd a világversenyen negyedik lett.

Karrier:

1996-ban New Yorkba költözött, hogy elindítsa modellkarrierjét, a Fashion Week divatbemutatóin debütálva. Első munkája címlaplányként 1999. júliusában a Vogue-hoz kapcsolódik. Még ugyanabban az évben a novemberi és decemberi számban is címlapra tették, hiszen visszahozta a divatvilágba a szexi megjelenésű modellek korszakát a 'heroin chic' megjelenés helyett.

Elnyerte a VH1/Vogue Model of the Year /1999./ díjat, majd a következő év legelején, januárban ismét a Vogue címoldalán tündökölt, ami meghozta neki az elismerést a három folyamatos Vogue címlaplányként való szereplésért.

2000. szeptemberében az eddigi negyedik modellként jelenhetett meg a Rolling Stone magazin elején - olyanok után, mint pl. Claudia Schiffer - a világ legszebb lányának kikiáltva. Többek között szerepelt már a Harper's Bazaar, az Elle, az Allure, a Vogue, az Arena, a GQ, a Marie Claire és az Exquire címoldalain, valamint a Time, a Vanity Fair, a Forbes, a Newsweek, a Veja elején.

Körülbelül 500 címlapfotót tudhat magáénak, és dolgozott már például Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Mario Testino, Steven Meisel, Nick Knight fotósokkal.

Olyan márkák reklámkampányának arca volt, mint a Christian Dior, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Missoni, Versace, Givenchy, Lanvin, Valentino, Louis Vuitton, Michael Kors, Zara, Nivea vagy a Victoria's Secret. Szerepelt Brazília vezető mobiltársaságának, a Vivo-nak a reklámjában, majd a Colcci és a Credicard hirdetéseiben. Miután a C&A szóvivője lett, az eladások 30%-kal megnőttek.

2006. májusában újabb többmillió dolláros szerződést írt alá az Apple Computerrel, hogy az új Macintosh vonalat hirdesse a Get a Mac kampányban.

A Grendene céggel közösen szandálokat dobott piacra Ipanema Gisele Bündchen néven. A Forbes listáján az 53. helyen szerepel a legbefolyásosabb hírességek listáján szandálkollekciójának sikere miatt. Jelentős összeget tudhat magáénak saját tulajdonú szállodája, a brazíliai Palladium Executive működéséből is.

2007. májusában felbontotta szerződését a Victoria's Secrettel. Egyes híresztelések szerint azért, mert kevesellte a munkájáért kapott pénzt, mások, mint például a New York Post szerint csak tovább akart lépni. 2007-ben a Forbes a világ legjobban kereső szurpermodelljének nevezte.

Sok jótékonysági kampányhoz adja a nevét és arcát, mint például az I am African, vagy az American Express red campaign nevű megmozdulása. Támogatja az őserdők kiírtása elleni küzdelmet, és a szandálkollekciója bizonyos százalékát is mások megsegítésére fordította.

2002-ben céltáblájává vált a Peta egy négyfős csoportjának, akik a Victoria's Secret Fashion Show felvételének kifutójára felugorva táblákon hirdették, hogy ''Gisele: Fur Scum" /Gisele: szőr szemét/. Gisele megpróbált tudomást sem venni róluk, amíg a biztonsági őrök lerángattátták őket a színpadról. Szerinte a megmozdulás jogtalan volt, hiszen csak műszörmét viseltek, bár a Peta tüntetői a Blackglama-val, egy szőrmés egyesüléssel aláírt szerződésért támadtak rá.

Filmes karrier:

2004-ben a Taxi című mozifilmben szerepelt Queen Latifah-val.

2006-ban az Ördög Pradát visel című mozifilmben alakította Serenát.

Magánélet:

Leonardo DiCaprio az ex-barátja, Tom Brady pedig 2009. februárjától a férje.

Hobbi:

röplabda, szörfözés, kutyasétáltatás,


Kapcsolódó divathírek:

Gisele Bündchen Gisele Bündchen - VS Very Sexy Gisele Bündchen Gisele - Ipanema Gisele - Ipanema Gisele - Ipanema Gisele - Ipanema Gisele - Ipanema Gisele - Ipanema Gisele - Versace

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek