Hermes divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Hermès logo
Hermès logo
Hermès hirdetés
Hermès hirdetés

Hermès

Alapítás éve: 1837.
Központ: Párizs, Franciaország
Weblap: www.hermes.com

A kezdetek:

Thierry Hermès 1837-ben alapította nyeregkészítő vállalkozását. Az 1920-as évekig a profil nem is változott, ekkor viszont Emile-Maurice Hermès, Thierry örököse az utazás felé fordult, és bőröndöket, táskákat kezdett készíteni minőségi bőrökből, amik nagy tetszést arattak felsőbb körökben.

Szintén ő volt, aki megszerezte a Rue Faubourg St.-Honoré 24 épületet Párizsban, amely máig helyet ad a központnak és a műhelyeknek.

Robert Dumas, Emile egyik lányának férje vezette be a nyakkendők, parfümök és strandtörülközők tervezését. Az ő fia, Jean-Louis Dumas-Hermès lett az ötödik elnöke a cégnek, és 1978-2006-ig, a kilépéséig irányította. Jogutódja, Patrick Thomas 1989-ben csatlakozott a céghez, és jelenleg is ő az elnök.

2007-re már a következő amerikai városokban nyitottak butikokat:New York, Beverly Hills, Boston, Chicago, San Francisco, Westport, Americana Manhasset, Bal Harbour, Palm Beach, Naples, Dallas, Houston, Troy, Michigan, Chagrin Falls-Ohio, Palo Alto-CA, Atlanta, Charlotte, King of Prussia, Vienna-Virginia, Las Vegas, Honolulu, Waikiki.

Az egyik elismert termékük a selyem sál lett, amely 1928-ban jelent meg a palettájukon, és 1937-re gyárat alapítottak a gyártásukhoz.

Azóta több, mint 2500 féle design látott napvilágot. Mindegyik 90 centiméteres négyzet, 65 grammot nyom és 250 selyemgubóból készül.

Az 1957-ben bemutatott Brides De Gala fantázianevűből 70 000 darabot adtak el. Egy kimutatás szerint minden 25. másodpercben megvásárolnak valahol egy kendőt.

A vállalat szintén híres kézi készítésű táskáiról. Nem használnak gyártósort; egyszerre egy alkalmazott dolgozik egy táskán, ami 18-24 óra alatt készül el.

Aligátor, krokodil, osztriga és gyíkok bőréből készülnek az egzotikus darabok.

Kelly

A Kelly fantázianévre hallgató kreáció az 1930-as években született meg, és későbbi becenevét Grace Kelly után kapta, aki 1956-ban, vállán a táskával lett lefényképezve, ezzel téve azt híressé.

Birkin

Jacqueline Bouvier Onassis kedvence a Constance lett, és a leghíresebb darab, a Birkin, Jane Birkin legkedveltebb kiegészítője lett. Jean-Louis Dumas elnökkel karöltve ketten tervezték meg a táskát, miután a színésznő panaszkodott, hogy a Kelly nem praktikus mindennapi használatra.

Egy egy különlegesebb darab várakozási ideje akár 6 év is lehet.


Kapcsolódó divathírek:

Hermès logo Hermès hirdetés Hermès Hermès Hermès Hermès Hermès Hermès - Birkin Hermès - Jane Birkin Hermès

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek