Harpers Bazaar magazin története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Harper's Bazaar - 1966.
A magazin címlapja 1966. áprilisában
Harper's Bazaar - Miranda Kerr
és 2008. áprilisában - Miranda Kerr

Harper's Bazaar

Alapítás éve: 1867
Alapító: Harper & Brothers
Jelenlegi főszerkesztő: Glenda Bailey
Weblap: www.harpersbazaar.com

1867-ben hozták létre, hogy hetente megjelenő kiadványként a felső középosztálybeli nőket szórakoztassa. Mára az egyik legnagyobb divatmagazinná nőtte ki magát.

Az a Harper & Brothers cég alapította, amely életet adott a Harper's Maazine-nak, és a HarperCollins Publishing-nak is. Manapság a Hearst Corporation birtokolja az USA-ban, és a The National Magazin Company Angliában.

Olyan tehetségeknek köszönheti hírnevét, mint az azóta sajnos rákban elhunyt Liz Tilberis, a világhírű fotós, Patrick Demarchelier, vagy az illusztrátor Andy Warhol.

Viktóriánus elegancia (1898-1912.)

A századfordulón a magazin már illusztrációkat és fotókat is használt a címlapján, a belső oldalakon pedig egyre több szó esett az igényes divatról és a felső tízezer világáról. A cikkekben érezhető volt a feminizmus gondolatvilága.

Az Avedon évek (1945-1965.)

Richard Avedon 22 évesen kezdett divatportfóliókat alkotni az újság számára. Képei a független, szabad, jókedvű és életvidám nőkről szóltak, akik éjszakai klubokba járnak, görkorcsolyáznak és szeretnek divatosan öltözködni.

Avedont megörökítették az 1957-es Funny Face című filmben, ahol a Fred Astaire játszotta a fotóst. Egy jelenetben ezt kérdezi: 'Mi rossz van abban, ha randira viszünk egy lányt, akiben van spiritusz, van személyisége, és intelligens?'

A Vreeland évek (1936-1962.)

Mikor 1936-ban a  főszerkesztő, Carmel Snow látta T.Reed Vreeland nejét a St. Regis hotelben táncolni egy fehér Chanel ruhában, rózsával a hajában, tudta, hogy megtalálta az új Harper's Bazaar alkalmazottat. Meg kellett szereznie. Diana először egy témát kapott, később divatszerkesztő lett, és személyisége jelentősen meghatározta a magazin akkori ténykedését. Éleslátása, szellemessége és lendülete új irányt mutatott a magazin számára.

Alexey Brodovitch (1934-1958.)

1934-ben a frissen kinevezett Carmel Snow egy kiállításon ismerte meg Alexey Brodovitch grafikust, és állást ajánlott neki az újságnál művészeti igazgatóként.  Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és munkája során forradalmasította a magazin dizájnját, és olyan művészeket ihletett meg, mint pl. Irving Penn, vagy Richard Avedon. Újítása többek között a Bazaar szimbóluma, a Didot logo volt. Sajnos magánélete nem alakult olyan jól, mint munkássága, alkoholistaként 1958-ban hagyta ott az újságot, és telepedett le Dél-Franciaországban, majd 1971-ben meghalt.

A Carmel Snow évek (1933-1957.)

1933-ban a főszerkesztő, Carmel Snow a fotós Martin Munkacsival együtt kiment a szeles tengerpartra, hogy egy fürdőruhás fotósorozatot készítsenek. Ahogy a modell a kamera felé futotta, Munkacsi elkészítette a képet, amely történelmet írt. Addig a pillanatig stúdióban fotóztak, ezzel a fotóval azonban elkezdtek életet vinni a képekbe. Carmel Snow sok olyan embert hozott a magazinhoz dolgozni, akik forradalmi újításokat hoztak. 1957-ben, 70 évesen hunyt el.

A Harper's Bazaar több, mint 21 országban publikált, mint pl. Ausztrália, Kanada, Csehország, Görögország, Hong Kong, Indonézia, Japán, Dél-Korea, Columbia, Mexikó, Venezuela, Oroszország, Malájzia, Szingapúr, Taivan, Thaiföld, Törökorság, Egyesült Arab Emirátusok, és Anglia (1929-ben alapítva).


Kapcsolódó divathírek:

Harper's Bazaar - 1966. Harper's Bazaar - Miranda Kerr Harper's Bazaar

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek