Műszempillák

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Műszempillák
Tincses és soros műszempillák
Műszempillák
2012. április 5., csütörtök 07:24

Műszempillák

Sminktanácsok Gräff Dóra - Professzionális Sminkestől

Van, aki odavan értük és van, aki használná, de nem tudja, hogy hogyan helyezze fel megfelelően. Bár olyanok is akadnak, akik irtóznak tőle.

Alapvetően, sminkes berkekben 2 típusú műszempillát különböztetünk meg. Az egyik a tincses műszempilla, a másik pedig a soros műszempilla. Elnevezésük a szempilla szálak elhelyezkedését, illesztését takarják. Nézzük részletesen előnyüket és hátrányukat.

Tincses műszempilla

Én ezt speciel jobban szeretem alkalmazni, mert természetesebb hatást érhetünk el vele, mint a sorossal. Persze ez csak akkor kivitelezhető, ha nem a leghosszabbat választjuk belőle. Hátránya viszont az, hogy nehezebb és sokkal több ideig tart a felhelyezése. A tincses pillákat szemöldök csipesszel egyenként illesztjük a szempillatövekhez, a felső szemhéj külső sarkából kiindulva, a belső szemzugig. Attól függően, hogy milyen alkalomra készülünk, felragaszthatjuk őket sűrűbben vagy ritkábban. A lényeg, hogy ne essünk túlzásba, de komolyan! Számtalanszor láttam már rémisztő hosszú szempillát használó lányokat, nőket, ami - szerintem - azt sugallja, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy 1. hogyan kell szakszerűen, stílusomnak megfelelően alkalmazni, csak használom, 2. azt hiszem, hogy annál jobb, minél nagyobb - pedig ez nem így van, mármint a szempillákra vonatkozóan.

Soros műszempilla

Soros műszempillából hatszázmillió fajta létezik. Kiválasztani a legmegfelelőbbet nem egyszerű. Az a legjobb, ha szakember segítségét kéred. Előfordulhat, hogy az így kiválasztott pilla szálainak hosszúsága ugyan megfelelő, viszont a pilla tényleges hosszúsága túllóg a szemhéjadon. Ebben az esetben egy kisollóval érdemes korrigálni úgy, hogy miután kivetted a pillát a dobozából, helyezd a szempillád tövéhez, mondjuk a belső szemhéj ívétől kiindulva, vezesd végig, és azt a részt, ami túllóg egyszerűen csak vágd le. A komfortérzetet nézve ez kevésbé kényelmes, mint a tincses pilla.

A pillák felragasztása szempillaragasztóval történik. Ennek az egyik legelterjedtebb fajtája a DUO szempillaragasztó, amit az Ó utcában lehet beszerezni a Kryolan City professzionális sminkes boltban. Itt egyébként kedvedre válogathatsz a műszempillák között is. Tincsesből választhatsz rövidet, közepesen hosszút vagy hosszút. Én a rövidet ajánlom, de ha a saját pilláid hosszabbak a kelleténél, akkor dönthetsz a közepesen hosszú mellett is. A soros pillákból is hatalmas a választék: a legalapabbtól elkezdve a színeseken át, egészen a köves és tollas fajtákig minden megtalálható. Egyik kedvencem a Paris Berlintől a CIL-04-es, ami ugyan soros, mégis rendkívül természetesnek hat.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes
www.doragraff.com
www.facebook.com/doragraff


Kapcsolódó cikkek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Hogyan viselj pirosat?

Hogyan viselj pirosat?

A piros az egyik leggyönyörűbb és legizgalmasabb szín. Férfiak és nők egyaránt rajonganak érte, de amikor magukra kell ölteni, akkor a legtöbben megijednek, mivel nem mindenki képes valóban hordani ezt az színt.

F and F mintás ruha - októbertől a boltokban

Uralkodó minták egész évben

Az F and F kínálatában is megtalálod

Virágok, apró minták... mind-mind a tavasz és a nyár hangulatát idézik, de idén ezeket a darabokat a tervezők nem voltak hajlandóak száműzni a repertoárjukból a hidegebb, borongósabb évszakokban sem. A 2012/2013-as őszi és téli szezon kulcsdarabjai közé tartoznak.

Mintás darabok - 2012 őszi/téli férfidivat

Minta vírus

A férfidivatot is meghódítja

Ami a 2012-es őszi/téli férfidivatot illeti a tervezők nem spóroltak a mintákkal, melyek a legkülönbözőbb méretekben és formákban ékeskednek vagy éktelenkednek a férfi kollekció darabjain.

Férfi bőrdzseki - 2012 őszi/téli férfi divat

Férfi bőr bomber dzseki

2012 őszi/téli férfi divat

A bőrdzseki egy olyan klasszikus, örök győztes darab, ami idén sem hiányozhat a 2012-es őszi/téli férfi kollekció repertoárjából.

Az idei őszi, téli szezon kedvence: kobaltkék

Színre szín

A kobaltkék mindent üt

Öltözékünk lelke a színekből táplálkozik. Varázslatos erejüknek köszönhetően a legegyszerűbb ruhadarabokba is képesek életet lehelni.

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek