Sminkecsetek

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Sminkecsetek
Sminkecsetek
2012. április 25., szerda 09:08

Sminkecsetek

Sminktanácsok Gräff Dóra - Professzionális Sminkestől

Mindig érkeznek hozzám kérdések jó pár témával kapcsolatban. Az elmúlt hetekben a sminkecsetekkel kapcsolatban kaptam több kérdést is, melyek szerint hasznos lenne, ha pontosan meghatároznám, hogy melyik az a top 5 sminkecset, amit ajánlok. Tehát ebben a cikkemben összeszedtem nektek azokat, amelyek segítségetekre lehetnek elkészíteni sminketeket.

Az 5 legfontosabb sminkecset listáját úgy állítottam össze, hogy egyrészt technikailag melyikkel lehet a legkönnyebben dolgozni, másrészt, hogy szerintem melyek azok, amik „elengedhetetlenek” egy nappali vagy egy esti smink elkészítéséhez. Nézzük!

1. Alapozó ecset: Ebből két fajtát is meg tudok nektek említeni. Igazából van, aki szeret alapozó ecsetet használni és van, aki nem, és inkább kézzel vagy szivaccsal oldja meg az alapozó felvitelét. A szivacsot én speciel nem szeretem, mert ha nem vigyázunk, túl sok anyag kerül rá, amit még magába is szív, így csak pocsékolunk, és olyan vastagon kenjük fel, ami elősegíti a nem túl esztétikus maszk hatást.

Az egyik fajta alapozó ecset (1) feje lapos, így könnyen ellehet vele dolgozni az anyagot a bőr felszínén. Míg a másik (2), inkább a gyors munkát segíti elő. Ennek a feje nagy kerek, a végén vékony szálakkal, ritka nyírással.

2. Pirosító ecset: A pirosító ecset (3) szőre általában ferde vágású, de lehet sima lekerekített fejű is. Bármelyik alkalmazható. Minél puhább a szőre, annál jobb, hiszen ha préselt por anyaggal dolgozunk, akkor kevésbé sérti meg a pirosítót illetve sokkal, de sokkal szebben lehet felvinni a pirosítást. Viszont, ha krémes pirosítót használunk, akkor érdemes kitapasztalni, hogy melyik az az ecset, amivel könnyebb dolgoznunk. Ezt akár egy alapozó vagy egy pirosító ecsettel is megtehetjük.

3. Púder ecset: Nagy kerek fejű ecset (4). Ha nappali sminket készítünk, akkor ez a legideálisabb a púder felvitelére, mert vékony réteget tudunk vele képezni az alapozás felszínén. Ha esti sminket készítünk, használhatunk szivacsot is, amivel – miután felvettük vele a púdert – apró mozdulatokkal belenyomkodjuk a púdert a bőrbe. Ez által a smink még tartósabb lesz. Egyszerre mindig csak keveset vegyünk fel.

4. Satírozó ecset: Hívhatjuk szemhéj ecsetnek (5). Ez is több méretben kapható. Feje lapos és sokkal kisebb, mint az alapozó ecseté. Ezzel könnyen felvihető akár por vagy krém állagú szemhéjfesték is, és azok elsatírozására is kiváló.

5. Szemöldök ecset: Ha szemöldöködet szeretnéd formázni, ezt az ecsetet (6) mindig ajánlom, mert sokkal szebben lehet vele dolgozni, mintha csak ceruzát használnál. Sőt! Ha csak ceruzával dolgozol, akkor belefuthatsz abba a hibába, hogy túl erősen húzod meg a szemöldököd. Ezzel az ecsettel szabályozhatod annak erősségét, hiszen egyszerre csak annyi anyagot viszel fel vele, amennyit akarsz. Hajad színénél egy árnyalattal világosabb színű anyaggal hangsúlyozd - például barna, világosbarna, szürkésbarna, sötétbarna, bézses- barna, stb. árnyalatokat -, ami lehet szemhéjfesték, szemöldök festék por, szemceruza vagy szemöldök ceruza is.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes
www.doragraff.com
www.facebook.com/doragraff


Kapcsolódó cikkek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Hogyan viselj pirosat?

Hogyan viselj pirosat?

A piros az egyik leggyönyörűbb és legizgalmasabb szín. Férfiak és nők egyaránt rajonganak érte, de amikor magukra kell ölteni, akkor a legtöbben megijednek, mivel nem mindenki képes valóban hordani ezt az színt.

F and F mintás ruha - októbertől a boltokban

Uralkodó minták egész évben

Az F and F kínálatában is megtalálod

Virágok, apró minták... mind-mind a tavasz és a nyár hangulatát idézik, de idén ezeket a darabokat a tervezők nem voltak hajlandóak száműzni a repertoárjukból a hidegebb, borongósabb évszakokban sem. A 2012/2013-as őszi és téli szezon kulcsdarabjai közé tartoznak.

Mintás darabok - 2012 őszi/téli férfidivat

Minta vírus

A férfidivatot is meghódítja

Ami a 2012-es őszi/téli férfidivatot illeti a tervezők nem spóroltak a mintákkal, melyek a legkülönbözőbb méretekben és formákban ékeskednek vagy éktelenkednek a férfi kollekció darabjain.

Férfi bőrdzseki - 2012 őszi/téli férfi divat

Férfi bőr bomber dzseki

2012 őszi/téli férfi divat

A bőrdzseki egy olyan klasszikus, örök győztes darab, ami idén sem hiányozhat a 2012-es őszi/téli férfi kollekció repertoárjából.

Az idei őszi, téli szezon kedvence: kobaltkék

Színre szín

A kobaltkék mindent üt

Öltözékünk lelke a színekből táplálkozik. Varázslatos erejüknek köszönhetően a legegyszerűbb ruhadarabokba is képesek életet lehelni.

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek