Roberto Cavalli divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli
1972-ben alapította meg divatházát

Roberto Cavalli

Születési dátum: 1940. november 15.
Születési hely: Firenze, Olaszország
Lakhely: Firenze, Olaszország

A kezdetek:

1940. november 15-én született Firenzében. Szerény körülmények között, de egy festőművész nagyapa, és egy szabó édesanya mellett nőtt fel, így magától értetődően az Academy of Art-ba jelentkezett.

Már fiatalon a különböző anyagok párosításával, a textilek és bőrök különleges mintázásával, rajzolással, tervezéssel, festegetéssel próbálkozott az erre kialakított műhelyében.

Karrier:

1972-ben mutatta be első kollekcióját a firenzei Palazzo Pitti fehér termében, amivel - bár rossz fogadtatást kapott - egy brilliáns életút vette kezdetét. Mivel a farmer egyáltalán nem számított divatos viseletnek, az emberek bírálták, és nem tartották jó ötletnek, hogy más anyagokkal kombinálta; de bőrkabátjai sem kaptak jobb kritikákat.

A következő években makacssága és büszkesége meggátolta abban, hogy behódoljon az aktuális divatirányzatnak. Visszahúzódva tervezett, és kitartott állatmintái, patchwork munkái és arannyal díszített ruhái mellett. Kívülállóként kergette tovább álmait, amíg az áttörés be nem következett.

Az 1970-es évek végén megismerkedett későbbi nejével, az ex Miss Universe Eva Duringerrel, akivel közösen létrehoztak egy újabb kollekciót, és a Milano Collezioni keretén belül ismét megmutatta magát a világnak.

Nem várt siker koronázta együttműködésüket, mind a sajtó, mind pedig a közönség berkein belül. Új lendülettel hozott létre irányvonalakat, mint például a Menswear, Just Cavalli (fiatalok részére), Underwear, Class (kötöttáru kollekció), Freedom (hétköznapra), Angels (6 hónaptól-14 éves korig) Homewear (otthoni viselet), valamint újabb és újabb napszemüvegek, karórák, ékszerek láttak napvilágot.

Feleségével - akinek a koronázásakor ő is a bírák között ült - három gyerekük van - 18, 14 és 7 évesek - valamint Cavalli előző házasságából is kettő.

Csapatként dolgoznak: Eva felügyeli a végső simításokat, övé a bemutatók tervezése, Roberto pedig az anyagokért, a szabásért és a színekért felel.

Tervezett fellépőruhákat Shakirának, Christina Aquilerának, a Spice Girlsnek, Michael Jacksonnak, Jennifer Lopeznek. November 8-án útjára bocsátotta a H&M-nek tervezett kollekcióját, ami óriási sikert aratott. San Franciskoban a márka női osztályán 10 perc alatt elfogytak a darabok, a férfién 3 órába tellett. Bostonban mindkét nemnek 15 percébe tellt kifosztani a boltot. A divaton kívül másba is belekóstolt: piacra dobta saját készítésű borát.

Üzleteik:


Kapcsolódó divathírek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Cris válasza erre: AmonRe #1
2011. október 22., szombat   01:19   #3

miért ne állhatna úgy? mert idős? amúgy tegyük hozzá nem is az...-.-
Válasz erre


Pintyoke
2010. július 5., hétfő   17:23   #2

Imádom:-)
Válasz erre


AmonRe
2009. augusztus 27., csütörtök   08:56   #1

Ahhoz képest egyébként, hogy 69 éves, úgy áll ott mint a cövek!
Válasz erre

Válasz:
Cris   2011-10-22 01:19   #3

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek