Preen divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Preen
Preen hirdetés
Preen hirdetés

Preen

Alapítás éve: 1996.
Központ: London, Anglia
Weblap: www.preen.eu

A kezdetek:

Bár mindketten (Isle of) Man szigetén nőttek fel, Justin Thornton és Thea Bregazzi csak 18 éves korukban talákoztak, egy művészeti kurzuson.

Ezt követően különböző egyetemeken folytatták tanulmányaikat, Justin Winchesterben, Thea Lancasterben. JT Helen Storey tervezőnél talált munkát, ahol a sikeres Second Life kollekciót alkotta meg. TB szabadúszóként tevékenykedett.

Először akkor dolgoztak együtt, mikor Helen felkérte őket 1996/97-es őszi-téli kollekciójának véleményezésére, néhány darab újratervezésére. A közös munkán felbuzdulva jött a Preen ötlete.

Karrier:

1996-ban megalapították divatházukat, és nem egészen egy év kellett ahhoz, hogy önálló butikot üzemeltessenek Londonban (Nottinghill), a Portobello Road-on.

A gyümölcsöző vállalkozás terjeszkedett, és három év múlva két üzletet nyitottak Tokióban.

Az eladásaik az egekbe szöktek, és a nagy nevű forgalmazók is felfigyeltek rájuk, mint pl. Selfridges, Liberty, vagy a Browns.

Kreációik könnyedek, végtelenül nőiesek, de ezek mellett megtalálhatóak a punkos, rockosabb tervezéseik, a viktoriánus korszak ihlette öltözékeik, régi gombokkal, ékszerekkel fűszerezve, bőrrel, csipkével díszítve.

A márka célszemélyei az éretebb tinik, a 20-as éveikben járó nők, a harmincas hölgyek.

Londonban rendezték be közös életüket, és első gyemeküket 2008. szeptemberére várták, így Thea nem is volt ott a 2009. tavasz-nyári Preen bemutatón. 

Rajongóik közé tartozik Kate Moss, Thandie Newton, Chloë Sevigny.


Kapcsolódó divathírek:

Preen Preen hirdetés A Preen tervezők Agyness Deyn társaságában Agyness Deyn a Preen 2008. tavaszi/nyári divatbemutatóján Preen - 2008. tavasz/nyár Preen - Thandie Newton, Kate Bosworth

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

gianco
2013. július 23., kedd   08:59   #1

Nem rosz
Válasz erre


©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek