Petra Nemcova modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Petra Nemcova
Petra Nemcova
Petra Nemcova - GQ
Petra Nemcova - GQ

Petra Nemcova

Születési név: Petra Němcová
Születési dátum: 1979. június 24., vasárnap
Születési hely: Karvina, Csehország
Lakhely: New York, USA
Cipő: 39
Ruha: 34
Magasság: 178 cm

A kezdetek:

1979. június 24-én született Karvinában, Csehországban. Édesanyja tanárnő, édesapja kőműves. Nem voltak tehetősek, de boldog gyerekkorra emlékeznek húgával, Olgával. Egy tehetségkutató versenyen, az Elite Look of the Year (amit meg is nyert) nevezetűn fedezték fel 16 éves korában, híressé pedig a Sport Illustrated tette 2002-ben.

Karrier:

Egy évre rá már a magazin címlaplányaként pózolt. Szerződést a Next Modeling Agency-vel írt alá, és Max Factor, valamint Cartier reklámkampányokban szerepelt. Megjelent a Harper's Bazaar, az Elle, Cosmopolitan, Marie Claire, GQ címoldalain. Olyan reklámkampányokban vett részt, mint az Intimissimi, Schwarzkopf és La Perla hirdetések. Az újabb sikereket és hírnevet a Victoria's Secret angyalaként érte el, 2004-ben pedig felkérték, hogy legyen bírája a Miss Universe versenynek. Szerepelt Elephant Misfit című klipjében.

Tragédia:

2004. decemberében Petra vőlegényével, a divatfotós Simon Atlee-vel nyaralt Khao Lak-on, Thaiföldön. Áldozatául estek annak a tzunaminak, amit az Indiai óceáni földrengés váltott ki. A férfit eltűntnek nyilvánították, Petra pedig 8 órán keresztül kapaszkodott egy pálmafa csúcsába törött medencecsonttal és belső sérülésekkel, mielőtt megmentették. Három hetet töltött egy thaiföldi kórházban, majd még három hétig feküdt egy csehországiban is. A vőlegénye holtteste két hónapra rá került elő, 2005. március 3-án, Szumátra partjainál. A halál oka: fulladás.

Petra első interjúja a halálközeli élményről Diane Sawyerrel történt az ABC csatorna Primetime Live műsorában, március 9-én, később pedig a Larry King Live-ban tűnt fel a CNN-en. Hírnevét és a vele történt szörnyűségeket arra használta fel, hogy másokon segítsen. Támogatja a tzunami túlélőit, és megalapította a The Happy Hearts Foundation-t, valamint más jótékonysági kampányokban is szerepet vállal.

2005-ben megjelent önéletrajzi könyve Love Always, Petra címmel, amely az otthoni kommunista gyerekkoráról, modellé és híressé válásáról, és első vőlegényével, Simon Atlee-val töltött időszakról szól.

Visszatérés:

Még ugyanabban az évben átvette a Glamour ''Survivor Award''-ját, és 2006-ban a modellszakmába is visszatért: ismét a Sports Illustratedben szerepelt. 2007-ben megjelent a brit FHM naptárában miss májusként. Később házigazdáskodott a TLC csatorna műsorában, az 'A Model Life'-ban.

Hobbi:

tánc, búvárkodásPetra Nemcova Petra Nemcova - GQ Petra Nemcova Petra Nemcova - La Senza Petra Nemcova - La Senza Petra

Kapcsolódó kiadványok

ausztrál Cosmopolitan - Gisele Bundchen

Cosmopolitan

kiadvány
Cosmopolitan kiadvány
Glamour - Rebecca Romijn

Glamour

kiadvány
Glamour kiadvány
Harper's Bazaar - 1966.

Harper's Bazaar

kiadvány
Harper's Bazaar kiadvány
Marie Claire - 2007. július, spanyol verzió, Milla Jovovich

Marie Claire

kiadvány
Marie Claire kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Fusi
2009. március 25., szerda   08:24   #1

Szerintem ő a legszebb!
Válasz erre


©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek