Nina Ricci divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Nina Ricci
Nina Ricci

Nina Ricci

Születési név: Maria Adélaïde Nielli
Születési dátum: 1883. január 14.
Születési hely: Torino, Olaszország

A kezdetek:

1883. január 14-én született Torinoban, Olaszországban. Öt éves volt, mikor Firenzébe-, és 12, mikor Franciaországba költöztek. A divat szeretete korán megmutatkozott; 13 évesen már tanulóidejét töltötte egy női szabónál.

1904-ben a ékszerész Luigi Ricci felesége lett, felvette a Maria Ricci nevet, és született egy fiuk, Robert. 1908-ban tervezőként csatlakozott a Raffinhoz, és körülbelül 20 évig nem is váltott divatházat. Az ott töltött évei alatt kemény munkával Raffin partnerévé vált.

Karrier:

1932-ben döntött úgy, hogy megalapítja saját márkáját. 50 évesen már alig várta, hogy végre a saját kreációit mutathassa be. Az anyagokon közvetlenül a bábukon dolgozott - meg akart bizonyosodni arról, hogy a tökéletes formát érik el a végső simításnál. Kifinomult, romantikus, és mindig nőies öltözékeire hamar felfigyeltek a hozzáértők.

1945-ben, a világháború befejezése után a tervezők újra fel szerették volna éleszteni azt a rajongást, ami a nők a haute couture iránt éreztek. Robert Riccitől származott az ezt elősegítő ötlet, amit aztán Lucien Lelong, a kereskedelmi kamara elnöke valósított meg. Több, mint 150 bábura adtak 40 divatházból származó kreációt a legutolsó divat szerint, és a Louvre-ban állították ki őket. Az óriási siker után országszerte bemutatót tartottak Európában, majd Amerikában is.

Az 1850-es évek elejére Nina Ricci kezdett visszavonulni az aktív tervezéstől, és lassanként már csak a szemét tartotta rajta ellenőrzésképpen.

1954-ben fia új főtervezőt jelölt ki, Jules-Francois Crahay személyében, ő maga pedig továbbra is a parfümtervezést és a pénzügyeket irányította, 1988-ban bekövetkezett haláláig.

Ricci-illatok:

Halál:

Nina Ricci 1970. november 30-án, 88 évesen hunyt el.


Kapcsolódó divathírek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek