Néhány jó tanács a pirosítással kapcsolatban

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Néhány jó tanács a pirosítással kapcsolatban
Te a bőrszínedhez megfelelő árnyalatot használod?
Néhány jó tanács a pirosítással kapcsolatban
2012. március 19., hétfő 09:00

Néhány jó tanács a pirosítással kapcsolatban

Sminktanácsok Gräff Dóra - Professzionális Sminkestől

A napokban gondolkoztam el erről a témáról. Sokszor látok az utcán, éttermekben, rendezvényeken olyan nőket, akik nem megfelelően viszik fel a pirosítót az arcukra, de még nem is a megfelelő színt használják. Ennél nagyobb bakit már talán el sem lehetne követni - persze van még jó pár, amikre szintén visszatérek később -, mint amikor túl erősen és foltosan viszi fel valaki, vagy egészen a szem alá felér, vagy ennek az ellentéte, amikor túlságosan lent van a pirosítás az arcon. Egyszerűen és egyértelműen megfogalmazva: ronda.

 

Ez nem csak saját magunkat, a külső szemlélőket, azaz minket nőket gondolkodtat el, amikor látunk egy ilyen sminket, hanem bizony a férfiakat is elijeszti. De el ám! A pirosításnak frissességet kell árasztania és egy egészséges megjelenést kell biztosítania számunkra.

 

A szín kiválasztása

A pirosító színe lehet barack, baba rózsaszín, mély rózsaszín, narancsos árnyalat, világos mályva, bézses-rózsaszín, korall szín és még sorolhatnám. 

Bőrszínedhez itt is megtalálhatod a megfelelő árnyalatot.

Rózsás bőrtónus: Ha ebbe a bőrszínbe tartozol, akkor egy pink pirosító csak még inkább ront a helyzeten. Ehelyett inkább melegebb árnyalatot válassz, mondjuk egy halványabb barack vagy korall színt.

Sárgás bőrtónus: Amennyiben inkább sárgás tónusú a bőröd, akkor valószínűleg megvan rá a tendencia, hogy sokszor kissé sápadtabb a színe. Ebben az esetben az igazán mély rózsaszín vagy cseresznye árnyalat szépen fog mutatni.

Kreol bőrtónus: Ha hiszed, ha nem, de egy szép selyemfényű fahéjszín, bronzosító vagy egy élénk, de mély narancsszín nagyon szépen kiemeli majd az arccsontodat.

A pirosító felvitele

A pirosító többféleképpen is alkalmazható. Egyrészt felviheted közvetlenül a mosolygódombra, ami egyből egy szexi, könnyed és vidám megjelenést kölcsönöz. Viszont ha az arcformád kerek, akkor kerüld ezt a fajta technikát. Ebben az esetben az arccsontra és annak mentén, hosszanti irányban vigyél fel belőle az álladdal párhuzamosan, ami megadja az illusztrációt ahhoz, hogy optikailag megnyújtsa és vékonyítsa az arcodat.

A megfelelő anyag kiválasztása

Anyagát tekintve a szezonnak, a bőrtípusunknak vagy a saját ízlés világunknak megfelelően választhatunk por állagút - ebből is matt vagy selyemfényűt -, illetve krémes állagút. Nézzük, hogy elsősorban a bőrtípusnak megfelelően, melyik az a fajta, amit ajánlok.

Olajos bőr: Voksolj az olajmentes pirosítók mellett, tehát olyat válassz, ami vízalapú. Kerüld a krémes állagúakat, mert ez egyből zsíros hatást fog csalni az arcodra.

Száraz bőr: Neked elsősorban a krémes állagú pirosítókat ajánlom.

Normál bőr: Te vagy a legjobb helyzetben, így bármelyik fajta pirosítót bátran használhatod.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes
www.doragraff.com
www.facebook.com/doragraff


Kapcsolódó cikkek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Hogyan viselj pirosat?

Hogyan viselj pirosat?

A piros az egyik leggyönyörűbb és legizgalmasabb szín. Férfiak és nők egyaránt rajonganak érte, de amikor magukra kell ölteni, akkor a legtöbben megijednek, mivel nem mindenki képes valóban hordani ezt az színt.

F and F mintás ruha - októbertől a boltokban

Uralkodó minták egész évben

Az F and F kínálatában is megtalálod

Virágok, apró minták... mind-mind a tavasz és a nyár hangulatát idézik, de idén ezeket a darabokat a tervezők nem voltak hajlandóak száműzni a repertoárjukból a hidegebb, borongósabb évszakokban sem. A 2012/2013-as őszi és téli szezon kulcsdarabjai közé tartoznak.

Mintás darabok - 2012 őszi/téli férfidivat

Minta vírus

A férfidivatot is meghódítja

Ami a 2012-es őszi/téli férfidivatot illeti a tervezők nem spóroltak a mintákkal, melyek a legkülönbözőbb méretekben és formákban ékeskednek vagy éktelenkednek a férfi kollekció darabjain.

Férfi bőrdzseki - 2012 őszi/téli férfi divat

Férfi bőr bomber dzseki

2012 őszi/téli férfi divat

A bőrdzseki egy olyan klasszikus, örök győztes darab, ami idén sem hiányozhat a 2012-es őszi/téli férfi kollekció repertoárjából.

Az idei őszi, téli szezon kedvence: kobaltkék

Színre szín

A kobaltkék mindent üt

Öltözékünk lelke a színekből táplálkozik. Varázslatos erejüknek köszönhetően a legegyszerűbb ruhadarabokba is képesek életet lehelni.

©2008-2023 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek