Naomi Campbell modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Naomi Campbell
Naomi Campbell
Naomi Campbell - LV
Naomi Campbell - Louis Vuitton

Naomi Campbell

Születési dátum: 1970. május 22.
Születési hely: London, Anglia
Lakhely: London, Anglia
Cipő: 40
Ruha: 34
Magasság: 175 cm

A kezdetek:

1970. május 22-én született Londonban. Különleges szépségét kínai és jamaicai őseitől örökölte. Édesanyja, Valerie balettáncosnő, édesapja nem maradt velük.

Már fiatalon klasszikus táncolt tanult, és gyakorta elkísérte édesanyját az európai turnékra. 15 évesen fedezte fel az Elite Model Management alkalmazottja, Beth Boldt az iskolája környékén lévő Covent Gardenben, és szerződést ajánlott neki.

Karrier:

Hamarosan teljes munkaidőben dolgozott modellként. A kifutón kezdte, de a nem kellett sok idő, hogy olyan profi reklámkampányokban szerepeljen, mint például: Lee Jeans, Olympus Corporation, Ralph Lauren, François Nars.

1986. áprilisában lehetőséget kapott az Elle címlapján szerepelni - beugróként az eredetileg felkért modell helyett. Az első fekete bőrű címlaplányként jelent meg a képe a 1988-as párizsi Vogue-ban, majd a Vogue UK, Vogue Nippon és Time magazinokban. Meztelenül pózolt a Playboynak, és szerepelt Madonna 1992-es Sex című könyvében a Madonnával és Big Daddy Kane-nel készült fotókon. Még abban az évben láthattuk az Erotica című videoklipben, aminek az alapját a Sex képei alkották. A George Michael Freedom! dalához készített videoklipben Linda Evangelistával, Christy Turlingtonnal, Cindy Crawforddal és Tatjana Patitzcal látható.

Tagja volt a The Big Six néven emlegetett csoportnak Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Linda Evangelista és Kate Moss mellett, valamint a Trinity hármasának Turlingtonnal és Evangelistával karöltve.

1994-ben történt Campbell híres esése: Vivienne Westwood Anglomania című bemutatóján. Az esést a majd' 23 centiméteres Patrick Cox cipő okozta, ami kifejezetten a showra készült.

Más modellekkel karöltve, mint például Claudia Schiffer, Chrisy Turlington és Elle MacPherson, alapítója és tulajdonosa a Fashion Cafe étteremláncnak.

A 'Swan: A Novel' c. önéletrajzi bestseller szerzőjeként is bemutatkozott, majd piacra dobott egy fotóalbumot is Naomi címmel. A könyvben azok az általa kiválogatott személyes fényképek találhatók, amelyeket nagy fotósok, mint pl. Herb Ritts, Steven Meisel, Richard Avedon, Ellen Von Unwerth és Peter Lindbergh készítettek róla.

Szerepelt Peter Lindberg 10 Women című könyvében.

1995-ben megjelent az első szám, Love and Tears a Babywoman című albumáról. Bár Angliában a slágerlisták 75. helyénél nem tudott előrébb jutni, Japánban sikeres lett, valamint világszerte 1 millió példány fogyott belőle. Egy másik próbálkozása, a La La La Love Song Toshinobu Kubotával énekelve szintén Japánban No. 1 slágerré vált, és ebből már 1 856 000 példány fogyott. Később Quincy Jones albumán énekelte a Q's Juke Joint című dalt, majd szerepelt Vanilla Ice slágerében, a Cool as Ice-ban.

1999-ben megalapította cégét, a Design House of Naomi Campbell-t. Bár már hét parfümöt dobott már a piacra, azok főleg Európában jelentek meg.

Illatok:

Jótékonyság:

1997-től kezdődően nagy részt vállalt a jótékonysági munkákban Africa megsegítésére. Dolgozott együtt Nelson Mandelával, aki nagy hatással volt rá személyisége, intelligenciája miatt. Arca volt a Divat a mellrák ellen kampánynak. A Naomi című fotóalbuma nyereségét jótékonysági célokra ajánlotta fel. 2005-ben több, mint egy millió dollár összegyűjtésében segédkezett a Katrina Hurrikán áldozatainak részére. 2007 júliusában a Live Earth globális felmelegedési válság gála házigazdájaként konferált Johannesburgban. Nemrégiben csatlakozott a Dalai Lama által indított mozgalomhoz, amely óvodákat épít a szegény közösségek számára szerte a világon a UNESCO-n keresztül. Az első ilyen óvoda Jamaicán épült fel.

Agresszió:

Campbell sokszor vádolták már testi sértéssel. 2000-ben beismerte bűnösségét a 1998-as esete kapcsán, amikor Georgina Galanist, akkori asszisztensét fejen dobta a mobiljával, és kilökte egy mozgó járműből. Kártérítési díj megfizetésére és a dühkitörése kezeltetésére kötelezték.

2005. márciusában Amanda Brack nevű asszisztense vádolta meg, hogy fejbe vágta a BlackBerry-jével. Később egy olasz színésznőt vágott orrba, 2006-ban pedig a házvezetőjének a fejét kellett több öltéssel összevarrni. 2007. januárjában 5 nap közmunkára, 2 nap kezelésre és kártérítések megfizetésére kötelezték Ana Scolavino ügyében, akit szintén több - négy - öltéssel varrtak össze Naomi támadása után.

Ahol még kamatoztatja hírnevét:

 Claudia Schiffer és Karen Mulder mellett Naomi mintájára is készítettek Hasbro babát, valamint Madame Tussard viaszmúzeumában is látható. 

Filmek, amikben szerepet vállalt:

Hobbi:

box


Kapcsolódó divathírek:

Naomi Campbell Naomi Campbell - LV Naomi Campbell - i-D Naomi Campbell Naomi Campbell - LV Naomi Campbell - Pirelli Naomi Campbell Naomi Campbell

Kapcsolódó divatházak

Burberry

divatház
Burberry divatház
Louis Vuitton logo

Louis Vuitton

divatház
Louis Vuitton divatház
Valentino logo

Valentino

divatház
Valentino divatház

Kapcsolódó divattervezők

Gianni Versace

Gianni Versace

divattervező
1846-12-02
Gianni Versace divattervező
Ralph Lauren

Ralph Lauren

divattervező
1939-10-14
Ralph Lauren divattervező
Valentino Garavani

Valentino Garavani

divattervező
1932-05-11
Valentino Garavani divattervező
Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

divattervező
1941-04-08
Vivienne Westwood divattervező
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

divattervező
1936-08-01
Yves Saint Laurent divattervező

Kapcsolódó kiadványok

Allure - Kate Moss - 1994. december USA

Allure

kiadvány
Allure kiadvány
olasz Elle - 2008. 06.

Elle

kiadvány
Elle kiadvány
Glamour - Rebecca Romijn

Glamour

kiadvány
Glamour kiadvány
Harper's Bazaar - 1966.

Harper's Bazaar

kiadvány
Harper's Bazaar kiadvány
Marie Claire - 2007. július, spanyol verzió, Milla Jovovich

Marie Claire

kiadvány
Marie Claire kiadvány
amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

vivien16
2010. július 10., szombat   20:52   #1

ez az a csayzsi akki fejbe dobta az egyik lesifotost tiszta komoly legalább nme játsza meg magfát
Válasz erre


©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek