Monique Lhuillier divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Monique Lhuillier
Monique Lhuillier
Monique Lhuillier és férje, Tom Bugbee
Monique Lhuillier és férje, Tom Bugbee 1996-ban alapították divatházukat

Monique Lhuillier

Születési név: Diane Monique Lhuillier
Születési dátum: 1971. szeptember 15., szerda
Születési hely: Cebu, Fülöp-szigetek
Lakhely: Los Angeles, USA

A kezdetek:

1971-ben született Cebu városában, a Fülöp-szigeteken. Gazdag családban nevelkedett, a legbefolyásosabbak egyikében. Zálogházaik megtalálhatóak több, mint 100 városban. Két fiú-, egy lánytestvére van.

Fiatal korában is kitűnő ízlésről tett tanúbizonyságot, és már 15 évesen úgy gondolta, hogy a divat világában fog boldogulni.

Kiskorában édesanyja készítette a ruháit hobbiból, később varrónők, és egy helyi tervező, akivel együtt találták ki, hogy mit fog viselni a különböző eseményeken.

Svájci iskolájából szülei a Fashion Institue of Design and Merchandising (FIDM) intézménybe küldték, ahol megismerkedett későbbi férjével, Tom Bugbee-val.

Karrier:

Ketten együtt egy dinamikus, fiatal csapatot alkottak. 1996-ot írtak, mikor megalapították vállalkozásukat, és bemutatták első esküvői ruha kollekciójukat.

Az ötlet onnan jött, hogy a fiatal ara saját, tökéletes menyasszonyi ruháját nagyon nehezen  találta meg. Kíséretének öltözékét már akkor ő tervezte. Férje először csak egyszerű, pillanatnyi hóbortnak gondolta az újonnan jött elkötelezettséget, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ennél többről van szó.

Az mennyegző után vendégek névjegykártyái várták a hotel recepcióján, üzenetekkel, hogy szeretnék, ha ő készítené a ruhájukat. Eljött az ideje annak, hogy tehetségéből profitálni tudjon.

Kollekciójukkal nagyszerű fogadtatásban részesültek mind a kritikusok, mind pedig a sztárok köreiben is. A hírnév nem váratott magára sokáig - az áttörés akkor következett be, mikor elkészítette Kevin Costner menyasszonya, Christine Baumgartner, valamint Britney Spears esküvői ruháját (2004.). Az amerikai ex-alelnök, Al Gore legkisebb lányát is ő öltöztette a nagy napon, valamint a Carpoolers sorozat Allison Munn-ját.

A siker hatására estélyi ruhákat kezdett tervezni, és a vörös szőnyeg egyik nagy kedvencévé vált. 2007-ben ready-to-wear kollekcióval állt elő. Szeptember 18-án mutatta be következő évi, tavaszi-nyári darabjait, amik a légies anyagok, a nőies szabás és pasztellszínek miatt hamar a nők egyik kedvenc viseletévé váltak.

Magánélet:

Közös cégüket férje irányítja. 2006-ban született meg gyermekük, Jack Nicholas Lhuillier Bugbee.


Kapcsolódó divathírek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek