Marc Jacobs divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs
1994-ben alapította meg saját divatházát

Marc Jacobs

Születési dátum: 1963. április 09.
Születési hely: New York, USA

A kezdetek:

1963. április 9-én született New York városában. Teaneckben, New Yersey-ben nevelkedett édesanyjával, nővérével, valamint öccsével, és az Art and Design gimnáziumban érettségizett 1981-ben. Már 15 évesen egy avantgarde butikban, a Charivariban dolgozott raktárosként, ahol bemutatták Perry Ellisnek - az ő hatására ment a Parsons School of Design-ba tanulni. Itt töltött ideje alatt, 1984-ben három kitüntetést is bezsebelt; többek között Perry Ellis Aranygyűszű Díját ítélték neki.

Karrier:

Első kollekcióját legelső munkahelyének, a Charivarinak tervezte. Miután befejezte az iskolát, végre Perry Ellis részére kezdhetett kreálni, és a női ruha tervező részleg alelnöke lett - de az 1992-es, 'grunge' bemutatója átlépett egy határt, és az elbocsátásához vezetett. Bár a divatháznak túl radikális volt, Jacobsot kikiáltották az év női ruha tervezőjének, és saját bevallása szerint is ez volt az addigi legjobb munkája.

1994-ben, 31. születésnapján az üzleti partnerével, Robert Duffy-val végre a kifutóra vihette saját kollekcióját, a Marc Jacobs-ot. Izgalommal töltött el mindenkit, hogy olyan szupermodellek, mint például Naomi Campbell, vagy Linda Evangelista ingyen jelentek meg a kifutón a ruháiban, ezzel a tettel is barátilag támogatva őt.

1997-ben kreatív igazgatóként került a Louis Vuittonhoz, ahol megtervezhette az első ready-to-wear bemutató darabjait. Fehér, letisztult darabokat adott modelljeire, kiegészítők, és az LV logo szerepeltetése nélkül.

2001-ben bemutatta megfizethetőbb márkáját, a Marc nevűt. Darabjai hamar közkedveltek lettek a fiatalok körében.

2003-ra saját divatháza már a piacra dobott darabok széles skálájával rendelkezett a parfümöktől - a napszemüvegeken át - a cipőkig, és üzleteket nyitott az USA mindkét partján. Mindkét vonala - Marc by Marc Jacobs és Marc Jacobs - hihetetlen sikereket ért, mialatt a Vuitton márkát fiatalosabbá és modernebbé, ezáltal eladhatóbbá tette. Olyan tervezőkkel állt össze ennek érdekében, mint Steven Sprouse (graffiti táskák 2001. tavaszán), Julie Verhoeven (patchwork táskák), valamint Takashi Murakami (rózsaszínnel domináló, cukormázszerű kiegészítők 2003. tavaszán).

Közismert sajátságos ízléséről a hirdetéseiben szereplő modellek terén. 2007. tavaszán például Dakota Fanning gyerekszínészt kérte fel, hogy legyen márkája reklámarca. Dakota az ő méretére készített, összezsugorított ruhákban pózolt Juergen Teller fotósnak. 2008-ban Victoria Beckham a Marc Jacobs főszereplője, míg a Marc by Marc Jacobs-é az énekesnő M.I.A. Parfümkampányában Sofia Coppola rendezőnőt láthatjuk.

Magánélet:

Homoszexuális. Ideje nagy részét Párizsban tölti, megosztva lakását Alfred nevű bull terrierjével.


Kapcsolódó divathírek:

Marc Jacobs Marc Jacobs Marc Jacobs

Kapcsolódó divatházak

Louis Vuitton logo

Louis Vuitton

divatház
Louis Vuitton divatház

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Scan
2009. december 12., szombat   20:43   #1

Nagyon szép a kabát! Úgy összességében gyönyörű! Ja és a másik Victoria Beckham-et is szeretem.:)
Válasz erre


©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek