Louis Vuitton divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Louis Vuitton logo
LV logo
Vintage LV táska
Vintage LV táska

Louis Vuitton

Alapítás éve: 1854.
Központ: Párizs, Franciaország
Weblap: www.louisvuitton.com

A kezdetek:

A divatház alapítója, az 1821-ben született Louis Vuitton 1854-ben kezdett bőröndöket készíteni, és nem sokkal később neve már egyet jelentett a luxussal. LV monogramos, barna-bézs táskái a felső tízezrek kedvenc utazási kiegészítőivé váltak.

Hírnév:

Modelljei az 1867-es és 1889-es Világkiállításon nagy sikert arattak, és az elnyert bronz, valamint arany medál is segítségére volt abban, hogy nemzetközileg is elismeréssel emlegessék nevét. Louis 1892-es halála után fia, Georges vette át a cég vezetésének felelősségét, és új magaslatokba emelte a divatházat, amely világszerte vezető márkává vált a bőröndök, táskák, kiegészítők, parfümök és ruhák területén.

Többek között kifejlesztette az öt számjegyű kombinációs zárat, ami igazi újításnak számított. 1936-ban bekövetkezett halála után fia, Gaston-Louis került a helyére, tovább öregbítve a vállakozás hírnevét.

A cég folyamatosan fejlődött és növekedett, ám Marc Jacobs 1998-as megjelenése után az eladások ugrásszerűen megnőttek. A kreatív igazgatói posztot elnyerve bevezette a ready-to-wear női kollekciót, egy limitált kiadású táska összeállítást, megjelent az első LV ékszer - egy karkötő - és más tervezőkkel összeállva - pl. Takashi Murakami, Bob Wilson - újabb és újabb táskakreációkat alkotott.


Kapcsolódó divathírek:

Louis Vuitton logo Vintage LV táska Vintage LV válltáska Vintage LV kézitáska LV a korai 20-as évekből Louis Vuitton - 2008. Louis Vuitton Louis Vuitton Louis Vuitton Louis Vuitton 2008. LV a kifutón - 2008. tavasz-nyár

Kapcsolódó divattervezők

Giles Deacon

Giles Deacon

divattervező
1969-01-01
Giles Deacon divattervező
Marc Jacobs

Marc Jacobs

divattervező
1963-04-09
Marc Jacobs divattervező

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek