Kate Moss modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Kate Moss
Kate Moss
Kate Moss - Rimmel
Kate a Rimmel arcaként

Kate Moss

Születési név: Katherine Ann Moss
Születési dátum: 1974. január 16., szerda
Születési hely: London, Anglia
Lakhely: London, Anglia
Cipő: 39
Ruha: 34
Magasság: 172 cm

A kezdetek:

1974. január 16-án született Londonban. Szülei - Linda Rosina és Peter Edward Moss - 13 éves korában elváltak. Egy öccse van, Nick, és két féltestvére. 14 évesen, az amerikai JFK repülőtéren fedezte fel Sarah Doukas, a Storm Modellügynökségtől.

Karrier:

15 évesen indult be egy fekete-fehér fotósorozat hatására, amelyet a The Face magazin részére készített Corinne Day The Third Summer of Love címen. Nem sokra rá, az első kifutós szereplésénél Lolitát játszhatott John Galliano divatshowján. Az 1990-es évek anti szupermodelljeként emlegették kontrasztként Cindy Crawfordra, Claudia Schifferre, Naomi Campbellre utalva.

A lelencszerű, 'heroin chic' megjelenést hozta be a divatvilágba, amelyre az őt híressé tevő 1993-as Calvin Klein kampány is épült. Az Obsession parfüm hirdetéseinél meztelenül pózolva még feltűnőbb volt csontsoványsága, ami miatt rengeteg kritika érte.

Ennek ellenére nem kisebb divatházak kérték fel közös munkára, mint a Gucci, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Roberto Cavalli, Chanel, Missoni, Dior, Yves Saint-Laurent, Burberry, Bulgari.

Több, mint 300 címoldalon jelent meg, többek között Vogue, Elle, Allure, Harper's Bazaar, Arena, W, Vanity Fair. Az angol Vogue címoldalán 24, a W magazinén 17 alkalommal szerepelt - egy alkalommal a kiadványnak 9 különböző címoldalt készítettek vele.

A legjobb fotósokkal dolgozott, mint például Mario Testino, Mario Sorrenti, Steven Klein, Juergen Taller és Peter Lindbergh. 1995-ben Fashion Personality of the Year díjat, 1996-ban Vogue/VH1 Model of the Year díjat, 2005. júliusában pedig Vogue/CFDA díjat nyert, amit az amerikai divattervezők ítéltek neki. Abban az évben szerződést kötött a Rimmellel, majd egy évre rá a Nikonnal, aminek a hirdetésén meztelenül pózolt egy fényképezőgéppel.

Botrány:

2005. szeptember 15-én a Daily Mirorr címoldalon hozta a Mossról készült kokainszippantós fotót. Szeptember 20-án a H&M bejelentette, hogy nem kíván vele dolgozni az őszi kampány során. A szerződés évi 4 millió fontot ért. Egy nappal később a Chanel adott ki nyilatkozatot, miszerint nem újítják meg a vele kötött szerződésüket, bár megjegyezték, hogy döntésüknek semmi köze nincs a drogbotrányhoz. Burberry szintén a szétválás mellett döntött. Rövid időn belül több más nemzetközi cég is megtagadta a vele való munkát. Moss nyilvánosan bocsánatot kért, és dolgozott tovább azoknak a cégeknek, akik továbbra is igényt tartottak rá, mint például a Dior. Modelltársai és barátai támogatásukról biztosították, többek között Naomi Campbell és Helena Christensen, Catherine Deneuve, Johnny Depp, és Alexander McQueen, aki egy divatbemutató utáni megjelenésekor We love you Kate feliratú pólót viselt.

Novemberben bejelentkezett egy arizóniai elvonóra, de nem csinálta végig. 2006. januárjában a Metropoltan Rendőrség megkérte, hogy utazzon Angliába néhány kérdés megválaszolásának erejéig a kokain üggyel kapcsolatban. 31-én kérdezték ki; semmilyen vonzata nem lett a dolognak. Június 16-án a rendőrök ejtették az ügyet bizonyítékok hiányában - Angliában a droghasználatot tanusító fotók nem számítanak elfogadható bizonyítéknak a bíróságon.

Visszatérés:

12 hónappal kokainbotránya kirobbanása után olyan visszatérést produkált, ami magába foglalta a legnagyobb cégek szerződéseit, úgymint Rimmel, Agen Provocateur, Virgin Mobile, Belstaff, Beymen, Dior, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Longchamp, Stella McCartney, Bulgari, Chanel, Nikon, David Yurman, Versace, Mia Shvili, Calvin Klein Jeans és Burberry. 2006-ban elnyerte az Év Modellje díját a British Fashion Awardson, és ugyanabban az évben szerepelt a Pirelli naptárában.

Saját parfüm, és testápoló krémet készített a Coty-val közösen, majd 2007-ben elkészítette első, 50 darabból álló kollekcióját a Topshoppal karöltve, ami hihetetlen sikert aratott, és munkájáért 3 millió font fizetséget kapott.

Megjelent Peter Lindbergh 10 Women könyvében, az Inferno és a Blackladder filmekben , valamint a French&Saunders sorozat epizódjaiban.

Saját fotóalbuma Kate: The Kate Moss Story néven látott napvilágot.

Számos videoklip készült vele:

Vokálozott a Babyshambles néhány számában, pl. a You Talk vagy a French Dog Blues.

Jótékonyság:

Munkája jelentős, támogatója a mellrák elleni küzdelemnek, a War Child nevű szervezetnek, a Homes of Hope-nak, és thai gyerekek iskoláztatásában is segít.

Magánélet:

Mario Sorrentivel, majd Johnny Deppel való kapcsolatai után Jefferson Hack szerkesztőtől teherbe esett, és 2002. szeptember 29-én világra hozta Lila Grace nevű kislányát. Később hosszú romác fűzte Pete Dohertyhez, a Babyshambles frontemberéhez, aki 2007-es április koncertjén a modellt jegyeseként említette meg. A kapcsolatot a barátok nem nézték jó szemmel, Moss drogbotrányai miatt főleg az énekest okolták. 2007. júniusában júliusában szakítottak, miután Doherty hűtlen volt.

Hobbi:

bulizás


Kapcsolódó divathírek:

Kate Moss Kate Moss - Rimmel Kate Moss - Numéro Kate Moss - Louis Vuitton Kate Moss Kate Moss - i-D Kate Moss - Topshop Kate Moss Kate Moss - Nikon

Kapcsolódó divatházak

Balenciaga logo

Balenciaga

divatház
Balenciaga divatház
Chanel logo

Chanel

divatház
Chanel divatház
Dolce & Gabbana logo

Dolce & Gabbana

divatház
Dolce & Gabbana divatház

Kapcsolódó divattervezők

Alexander McQueen a 2006-2007-es őszi-téli bemutatón

Alexander McQueen

divattervező
1969-03-17
Alexander McQueen divattervező
Calvin Klein designer

Calvin Klein

divattervező
1942-11-19
Calvin Klein divattervező
Coco Chanel

Coco Chanel

divattervező
1883-01-10
Coco Chanel divattervező
Domenico Dolce tervező

Domenico Dolce

divattervező
1958-09-13
Domenico Dolce divattervező
Gianni Versace

Gianni Versace

divattervező
1846-12-02
Gianni Versace divattervező
Guccio Gucci

Guccio Gucci

divattervező
1881-03-26
Guccio Gucci divattervező
Hubert de Givenchy

Hubert de Givenchy

divattervező
1927-02-21
Hubert de Givenchy divattervező
Marc Jacobs

Marc Jacobs

divattervező
1963-04-09
Marc Jacobs divattervező
Stefano Gabbana

Stefano Gabbana

divattervező
1962-11-14
Stefano Gabbana divattervező
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

divattervező
1936-08-01
Yves Saint Laurent divattervező

Kapcsolódó kiadványok

olasz Elle - 2008. 06.

Elle

kiadvány
Elle kiadvány
Harper's Bazaar - 1966.

Harper's Bazaar

kiadvány
Harper's Bazaar kiadvány
amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek