John Galliano divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
John Galliano
John Galliano
John Galliano
1984-ben hozta létre saját divatházát

John Galliano

Születési név: Juan Carlos Antonio Galliano Guillén
Születési dátum: 1960. november 28.
Születési hely: Gibraltár
Lakhely: Párizs, Franciaország

A kezdetek:

1960. november 28-án született Gibraltáron gibraltári apától és spanyol anyától. Hatévesen Londonba költöztek, és nemsokára a Wilson fiúiskolába kezdett járni, Wallingtonban. Lassanként a művészet felé orientálódott, így a St Martin's College of Art and Design tanulója lett.

1984-ben diplomázott kitűnő eredménnyel, egy kollekcióval, amelyet a francia forradalom ihletett. Az egészet felvásárolta a Browns.

Karrier:

Galliano elkezdhette saját divatházának felépítését, és megismerkedett egyik későbbi munkatársával, Amanda Harlech-hel, aki akkoriban stylistként dolgozott olyan magazinoknak, mint például a Harper's Bazaar.

A pénzügyi hátteret elsőként Johan Brun biztosította, majd a dán Peder Bertelsen lett a partnere. Ez a kapcsolat is véget ért 1988-ban, ezért Faycal Amor-tól kapott támogatást, aki Párizsba irányította, remélve, hogy biztos ügyfélkört kaphatnak. Kollekciójuk 1989-ben mutatkozott be a párizsi divathéten.

1987-ben megkapta a Desginer of the Year díjat, amit 1994-ben és 1995-ben is neki ítéltek. Két év múlva megosztottan kapták Alexander Mcqueen tervezővel.

1991-ben Kylie Minogue jelmezeit tervezte a Let's Get to It turnéra. 1993-ban Amor is kiszállt az üzletből, ezért az októberi show-n nem jelent meg, kihagyva a következő évi tavasz-nyári időszakot.

Szerencsére Anna Wintour és Andre Leon Talley segítségével megismerkedett Sao Schlumberger portugál előkelőséggel, aki tehetségeket pártfogolt, és aki szárnyai alá vette Gallianot is. A Paine Webber nemzetközi bank befektetőivel karöltve pénzt áldoztak a tervező divatházának felélesztésére, és a divatbemutató sikeressé tételére.

15 napot kapott arra, hogy 17 darab fekete öltözéket kreáljon. Kate Moss, Helena Christensen, Naomi Campbell és Linda Evangelista lépkedett végig a kifutón, a sorok között pedig olyan hírességek ültek, mint például Madonna vagy Beatrice Rothschild. A kiváló anyagok és szabásminták inkább couture kollekcióra emlékeztettek, mint ready-to-wear ruhákra, és ismételt hírnevet szereztek neki nemcsak Párizsban, hanem az egész világon.

1995. júliusában az LVMH tulajdonú Givenchy divatház vezető tervezőjének kérte fel a tulajdonos, Bernald Arnault. Ezáltal az első brit lett, akit egy francia haute couture ház fejévé válhatott. 1995. január 21-én bemutatta első couture kollekcióját, ami nagy sikert aratott. Egy évvel később - tehetségét látva - az LVMH a Dior ház vezetőjévé tette, Gianfranco Ferrét váltva. Az első darab, amit ott készített, egy kék krepp ruha volt Diana hercegnő részére, amit a Dior 50. évfordulója alkalmából rendezett eseményen viselt.

Tervezéseinél központi szerepet kap a színház világa és a nőiesség, a nőiség. Galliano manapság összesen hat saját, valamint a Dior ház neve alatt futó divatbemutatót hoz össze évente - a couture-t és a ready-to-wear-t is beleszámítva.

"my role is to seduce''


Kapcsolódó divathírek:

Kapcsolódó divatházak

Dior logo

Dior

divatház
Dior divatház

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek