Jean Paul Gaultier divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier
1976-ban alapította divatházát
1976-ban alapította divatházát

Jean Paul Gaultier

Születési dátum: 1952. április 24.
Születési hely: Párizs, Franciaország
Lakhely: London, Anglia

1952. április 24-én született Arcueilben, Párizsban. Soha nem járt divatiskolába, ehelyett skicceket kezdett küldözgetni híres tervezőknek. 1970-et írtak, mikor Pierre Cardin felfigyelt a tehetségére, és alkalmazta asszisztensként.

Egy évvel később Jacques Esterel-nek, majd Jean Patou-nak dolgozott. 1974-től 1975-ig ismét Cardin segítségére volt;  újonnan nyílt butikját menedzselte Manilában.

Az első saját, utcai kollekciója 1976-ban látott napvilágot. Hamarosan konvencióromboló kreációiról vált híressé. A fűzőt topként adta modelljeire, tetoválást mímelő harisnyát húzott a lábukra, a férfiaknak pedig szoknyát tervezett.

Modelljei néha agyontetovált, piercinges, esetenként elhízott, öregebb nők. Mindezek mellett a klasszikus dolgok, öltözékek is szerepet kaptak munkásságában - különösen kedveli a szmokingot és a trencskót.

A kilencvenes évek Eurotrash televíziós showja tette ismertté. 6 epizód erejéig vezette a műsort.

Világhírűvé azonban Madonna 1990-es Blond Ambition turnéjának kapcsán vált. Ő tervezte a fellépőruhákat, és csúcsos melltartójú fűzőjével nagy vihart kavart. 2006-ban ismét együtt dolgoztak a Confessions Tour kreációin.

Belekóstolt a filmes jelmeztervezésbe is, leghíresebb munkája Az ötödik elem lett A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, valamint a Kika című alkotások mellett.

 2004-től kezdve a Hermès divatháznak dolgozik, a nőiruha kollekcióért felelős. Saját divatházának utcai ruhákat, valamint haute couture öltözékeket készít.


Kapcsolódó divathírek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek