Gianni Versace divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Gianni Versace
Gianni Versace
Gianni Versace
1978-ban alapította meg divatházát

Gianni Versace

Születési dátum: 1846. december 02.
Születési hely: Reggio de Calabria, Olaszország

A kezdetek:

1946. december 2-án született Reggio di Calabria-ban, Olaszországban, ahol bátyjával, Santoval, és húgával, Donatellával nőtt fel. Nővére 12 éves korában meghalt egy rosszul kezelt tetanusz fertőzésben. Édesanyja, Francesca, ruhákat készített, innen származott a divat szeretete. Szívesen segédkezett a megfelelő gomb, kiegészítő kiválasztásában. Ennek ellenére 25 éves koráig építészetet tanult, majd Milánóba ment szerencsét próbálni a divatszakmában.

Karrier:

Az 1973-ban felkeltette Genny and Callaghan érdeklődését. Felkérték, hogy tervezze meg főként szarvasbőrből álló kollekciójukat, ami nagy sikert aratott. 1978-ban, miután több olasz tervező cégnél is megfordult, a szinte mindenkori remek fogadtatástól felbátorodva megalapította saját vállalatát Gianni Versace Spa néven.

Első női kollekcióját Milánóban, a Palazzo della Permanente Art múzeumban tartotta. Még ugyanazon év szeptemberében a férfiaknak szánt ruhák is nagy sikert arattak. Ezután futott össze Jorge Sauddal, akivel üzleti és szerelmi kapcsolatot is kialakított.

Fiatalos, lendületes és szexi ruhái hamarosan világszerte nagy sikert arattak a kifutókon és a hírességek körében egyaránt. Védjegyévé vált a testhez álló, a női vonalat követő, kihívóan merész és mélyen dekoltált szabásvonal. Ruhái főszereplővé tették a testet, s olyan anyagokat társított egymáshoz, mint a műanyag és a textil, vagy a műanyag és a bőr. Kiemelt szerepet kaptak a biztosítótűk és csatok. Liz Hurley biztosítótűkkel összefogott ruháját a mai napig emlegetik. Az addig ismeretlen színésznőt ez tette híressé.


1982-ben találkozott Antonio D'Amico modellel, aki nemcsak a sport vonal tervezője lett, de kezdetét vette hosszú, 11 évig tartó kapcsolatuk. Versace halála után is gondoskodott a férfiről, aki élete végéig havi 50 millió lírát, és azt a jogot kapta meg, hogy akármelyik olasz vagy Egyesült Államokbeli otthonában élhet. A modell megalapította saját divattervező cégét.

1993-ban neki ítélték az American Fashion Oscar díjat, és ugyanabban az évben rákos daganatot diagnosztizálnak nála a belső fülben.

Kosztümtervezőként is elismerték:

Halál:

1997. július 15-én, Miami Beach-en lévő otthonába visszatérve szokásos reggeli sétája után fejbelőtték. A sorozatgyilkos és luxus prostituált Andrew Philip Cunanan 8 nappal ezután ugyanazzal a fegyverrel véget vetett saját életének is. Ámokfutása összesen öt áldozatot szedett. Az újságok találgatásokba kezdtek, egy teória szerint Cunanan volt szexuális partnereit lőtte le.

Versace Lake Como-ban, Olaszországban van eltemetve. A divatház vezetői Jorge Saud és Santo Versace lettek, Donatella pedig a tervezési részleg feje.

1997-ben Elton John The Big Picture című dalt Versace-nak írta.

2007. júliusában a milánói La Scalaban neki ajánlották a Thanks Gianni, With Love című balettelőadást, halálának tízéves évfordulója tiszteletére.


Kapcsolódó divathírek:

Gianni Versace Gianni Versace Gianni Versace

Kapcsolódó divatházak

Versace logo

Versace

divatház
Versace divatház

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

gianco
2013. július 22., hétfő   09:27   #1

HÁTIGEN ÖVOLTALEGJOB ACÉGMEGVILÁGVEZETÖ MEGPIACVEZETÖ
Válasz erre


©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek