Elle Macpherson modell életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Elle Macpherson
Elle Macpherson
Elle Macpherson - jótékonysági gála Londonban - 2008.
Elle egy jótékonysági gálán Londonban - 2008.

Elle Macpherson

Születési név: Eleanor Nancy Gow
Születési dátum: 1964. március 29.
Születési hely: Cronulla, Ausztrália
Lakhely: Los Angeles, USA
Cipő: 40
Ruha: 36
Magasság: 183 cm

A kezdetek:

1964. március 29-én született, ausztrál. Szülei 14 éves korában elváltak, így nevét mostohaapjáéra - Neil MacPherson - változtatta. Négyen vannak testvérek, ő a legidősebb.

16 évesen fedezte fel nyaralás közben Francis Grill a Click Modellügynökségtől. Részmunkaidőben kezdett modellkedni, inkább a tanulásra összpontosított. Érettségi után egy évig jogot hallgatott Sydney egyetemén, majd abbahagyta, és a modellkedésre összpontosított.

Karrier:

Megjelent az Elle magazinban, ahol a rákövetkező hat évben minden számban szerepeltették - ezzel rekordot döntött. 1986-ban megjelent a Sports Illsutrated Swimsuit Issue címoldalán, majd a nagy sikernek köszönhetően a következő két évben szintén ott szerepeltették. A Time magazin is az első oldalán hozta le: The Big Elle főcímmel.

Dolgozott a Victoria's Secretnek, ami még inkább ismertté tette. Olyan márkák kampányaiban vett részt, mint Azzedine Alaïa, Biotherm, Blackglama, Budweiser beer, Chrysler, Christian Dior, Danone, Diet Coke, Escada, Guy Laroche, H & M, KFC Tender Roast Chicken, Omega.

1994-ben debütált a Sirens című moziban Hugh Grant, Sam Neill, Tara Fitzgerald, Kate Fischer, és Portia de Rossi oldalán. A film kedvéért 9 kilogrammot hízott, és mind a rajongókat, mind a kritikusokat meglepte a szégyentelenül sok meztelenkedésével. Nem sokkal ezután a Playboyban szerepelt, bár kikötötte, hogy az ausztrál kiadásban nem jelenhetnek meg róla a képek - nem akarta, hogy a szülei így lássák. Később két naptárt is kiadott, amikben átlátszó felsőkben jelenik meg.

1999-ben öt Jóbarátok epizódban alakította Joey szobatársát és barátnőjét. Többek között George Clooney partnereként a Batman & Robin-t, William Hurt oldalán a Jane Eyre-t, Ben Stillerrel és Sarah Jessica Parkerrel pedig az If Lucy Fell-t készítette el. Szintén sokat szerepelt meztelenül A Girl Thing minisorozatban.

A Time magazin által ráragasztott becenév: The Body. Az 1994-es és a 2006-os SI kiadványokban is látható.

Kiadta fitness videóját The Body Workout címmel. Résztulajdonosa a Fashion Cafe étteremláncnak. Saját cége: Elle Macpherson Inc.

2005-ben szerepelt a 4 Inches című könyvben. 2006-ban a spanyol Elle neki ítélte a legjobb szupermodell díjat.

Elle MacPherson Intimates:

Ezzel a névvel alkotta meg saját fehérnemű kollekcióját, amelynek sikeressége folytán egyedüli modellként szerepel a világ leggazdagabb nőinek 100-as listáján, évi 40 millió fontos bevétellel. A 2003-as nyári kollekciójának (Intimate Moments) kampányát 14 díjjal jutalmazták. A márka port is kavart, néhány hirdetését betiltották; egyiken egy kulcslyukon át látható modell feltehetően maszturbál, egy másik kampányban pedig The Kitchen címmel egy nő látható késsel a kezében, amint felveszi, majd leteszi azt, a következő képen két nő szemben áll úgyszintén késsel a kezükben, végül az utolsó fotón az egyik nő vért mos fel a padlóról.

Zsarolás:

1997. nyarán Los Angeles-i házából nemcsak több, mint 100 000 dollár értékű ékszert, hanem 15 db róla készült meztelen fotót is elloptak. Megzsarolták, hogy ha nem fizet 60 000 dollárt, a képeket felrakják az internetre. Macpherson kapcsolatban lépett a rendőrséggel, és egy hónappal később mindkét betörőt elfogták. Egyikük 6 év 8 hónapot, a másikuk 1 évet kapott.

Magánélet:

1985-ben Gilles Bensimonnal kötött házasságot, de négy évvel később elváltak. Arpad Bussonnal való hosszú kapcsolatából két fia született, a második terhessége alatt el is jegyezték egymást, de a házasságig már nem jutottak el. Legutóbb Ray Fearon angol színésszel boronálták össze, majd Brian Adams-szel való szakításától volt hangos a sajtó. 
 

Hobbi:

vízisportok


Kapcsolódó divathírek:
Egy ruha, három címlap 2009-04-29
The Body 2009-07-22
Elle lába 2010-06-20
LOVE 2010-08-27

Kapcsolódó cikkek:
Elle Macpherson Elle Macpherson - jótékonysági gála Londonban - 2008. Elle Macpherson Elle Macpherson - GQ Elle Macpherson az AIDS ellen Elle kitűnő kondícióban Az Elle Macpherson Intimates több díjat is elnyert reklámkampánya Az Elle Macpherson Intimates több díjat is elnyert reklámkampánya Az Elle Macpherson Intimates több díjat is elnyert reklámkampánya Elle Macpherson Intimates - The Kitchen

Kapcsolódó divatházak

Valentino logo

Valentino

divatház
Valentino divatház

Kapcsolódó divattervezők

Ralph Lauren

Ralph Lauren

divattervező
1939-10-14
Ralph Lauren divattervező
Valentino Garavani

Valentino Garavani

divattervező
1932-05-11
Valentino Garavani divattervező

Kapcsolódó kiadványok

ausztrál Cosmopolitan - Gisele Bundchen

Cosmopolitan

kiadvány
Cosmopolitan kiadvány
olasz Elle - 2008. 06.

Elle

kiadvány
Elle kiadvány
Harper's Bazaar - 1966.

Harper's Bazaar

kiadvány
Harper's Bazaar kiadvány
In Style - Milla Jovovich, 2007. augusztus, UK

In Style

kiadvány
In Style kiadvány
Marie Claire - 2007. július, spanyol verzió, Milla Jovovich

Marie Claire

kiadvány
Marie Claire kiadvány
amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2022 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek