David LaChapelle fotós életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
David LaChapelle
David LaChapelle
Lachapelle - Naomi Campbell Fruit Passion
Lachapelle - Naomi Campbell/Fruit Passion

David LaChapelle

Születési dátum: 1969. március 11.
Születési hely: Fairfield, USA
Lakhely: New York, USA

A kezdetek:

1969-ben született a connecticuti Fairfieldben, az Egyesült Államokban. New Yorkban járt iskolába; művészeteket tanult. Első fényképét egy puerto rico-i vakáció során készítette édesanyjáról; egy erkélyen, martinival a kezében. Onnantól kezdve a fotózás megszállottja lett.

Karrier:

Első munkáját Andy Warholtól kapta, az Interview magazinnál, New Yorkban. Az 1980-as évekre jól ismert fotóssá vált az ottani művészvilágában. Az 1990-es évek elején már hírességek álltak modellt neki, és elkezdett divatképeket készíteni olyan magazinoknak, mint a Details vagy a The Face.

Nem sokkal később a Rolling Stone, a The New York Times Magazine, a The London Sunday Times, az i-D, a Flaunt, az Arena, az Interview és a Vanity Fair kérték fel közös munkára. Válogatott fotóit két könyvben jelentette meg: az 1996-os LaChapelle Land-ben és az 1999-es Hotel LaChapelle-ben, valamint szerte a világon kiállításai nyílnak.

Számtalan reklámkampányt készített olyan klienseknek, mint a Pepsi, a Camel, a Levi's, a Diesel Jeans vagy a Got Milk?. A 2000-es MTV Video Awards nyomtatott hirdetéseit is ő fotózta, csakúgy, mint jónéhány zenei album borítóját - pl. Whitney Houston, No Doubt, Elton John vagy Madonna. 

A rendezés is szenvedélyévé vált. Elkészítette Moby Natural Blues videoját, amely a legjobb klip díját kapta. Ezt követte Elton John This Traint Don't Stop There Anymore címűje, majd Christina Aguileria Dirrty2005-ben nyitott a mozikban Rize című dokumentumfilmje.

New York és Los Angeles között ingázik.

Néhány díja:


Kapcsolódó kiadványok

amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek