Christopher Kane divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Christopher Kane
Christopher Kane
Christopher Kane
2006-ban hozta létre saját divatházát

Christopher Kane

Születési dátum: 1982. július 26., hétfő
Születési hely: Newarthill, Skócia
Lakhely: London, Anglia

A kezdetek:

1982. július 26-án született Newarthill-ben, Glasgow-ban, 5 gyerek legfiatalabbjaként. Édesapja mérnök, édeasanyja háziasszony.

Korán érdekelni kezdte a divat, és már tanulóként olyan tervezőknek dolgozott, mint Russell Sage és Giles Deacon. Még mindig egyetemista volt, mikor 2005-ben megnyerte a Lancôme Colour díjat, és Donatella Versace felfigyelt rá. A záróvizsgájára készített kollekciójáért neki ítélték a Harrods Design Award-ot, ami 1500 fontnyi támogatást, valamint egy helyet jelentett a kirakatban, 2006. február 24-től március 8-ig.

A kollekció bronz gyűrűkkel díszített csipkeruhákból állt, és annyira jól sikerült, hogy azonnal munkát kapott a Versace divatháznál. Az Atelier couture vonalnál kellett kamatoztatnia tehetségét, valamint a kiegészítőknél és a cipőknél is kikérték a véleményét.

2006-ban a brit Vogue részére készítettek róla képeket egy másik tehetséges tervezővel - Antony Price-szal - karöltve.

Karrier:

Saját márkáját 2006-ban hozta létre nővérével, Tammy Kane-nel, aki szintén divatiskolában tanult (Scottish College of Textile Design). Az ő dolga lett a pénzügyi részt irányítani, és szabad teret adni Christopher szárnyalásának, emellett aktívan részt vesz a tervezési és gyártási folyamatban is.

Első divatbemutatójuk 2006. szeptember 20-án, Londonban kapott helyet, és neonszínű, nagyon rövid ruhák jellemezték. Elmondása szerint azért használt ilyen színeket, hogy a darabok annyira élénkek legyenek, amennyire csak lehet. A figyelmet  hamar magára irányította, és remek kritikát kapott. 2006-ban ismét díjazták - az év fiatal tehetségeként jelent meg a skót Fashion Awards-on.

2007. február 13-án bemutatta második kollekcióját, és az évet jó kritikákkal indította. Kevésbé testre simuló kreációihoz a cipőket Manolo Blahnik tervezte. 

A Top Shop részére is tervezett egy kisebb kollekciót, ami szintén nagy sikert aratott. Kipróbálta magát a Kylie Minogue 2 Hearts című klipjének ruhatervezőjeként. Mindamellett, hogy saját divatházánál, és Versace-nál (tanácsadóként) dolgozik, szakít időt arra is, hogy különleges ékszereket tervezzen a Swarovsky, valamint szájfényeket a Lancôme részére. 

Skócia egyik legrégebbi kasmír gyártója, a Johnstons of Elgin elismerte, hogy a Kane-nel való együttműködés lendítette fel újra a vállalat eladásait, és fordította vissza a csőd széléről.

2007. novemberében a brit Fashion Awards ünnepségén megkapta a Designer of the Year kitüntetést.

Későbbi divatbemutatói is ujjongó fogadtatásra leltek, tehetsége nem ismer határokat. Minden szezonban valami teljesen új dolog felé fordul, és minden kollekciója merőben más, mint az előző.

Magánélet:

Eltökélten népszerűsíti az országot, ahol született, így 2008. januárjában a  VisitScotland tiszteletbeli nagykövetévé választották.


Kapcsolódó divathírek:

Christopher Kane Christopher Kane Christopher Kane

Kapcsolódó divatházak

Versace logo

Versace

divatház
Versace divatház

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek