Christian Louboutin divattervező életrajza, munkássága és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Christian Louboutin
Christian Louboutin
Christian Louboutin
Aki újra divatba hozta a tűsarkú cipőket

Christian Louboutin

Születési hely: Párizs, Franciaország

A kezdetek:

1964-ben született Párizsban. Négy lánytestvére van, édesapja ács. Állítólag gyerekként sokat lógott az iskolából azért, hogy a klubokban dolgozó revütáncosokat figyelje. Elbűvölték a kosztümök, a cipők magas sarka, a lányok viselkedése.

"The showgirls influenced me a lot. If you like high heels, it's really the ultimate high heel - it's all about the legs, how they carry themselves, the embellishment of the body. They are the ultimate icons."

Állandóan lábbeliket rajzolgatott, minden füzete ilyenekkel volt tele. Letagadni sem tudta volna szenvedélyét. Korán abbahagyta az iskolát, saját döntés alapján, hogy 16 évesen a cipőkészítés fellegvárába, Romans-sur-Isere városába költözzön, és Charles Jourdan műhelyében tanuljon.

Természetesen a családja ellenezte, hogy ilyen korán a saját lábára próbáljon állni, és szenvedett is attól, hogy csalódást okoz szüleinek, de egy tv műsor csak megerősítette elhatározásában. Sophia Loren a testvéréről beszélt, akinek 12 évesen kellett otthagynia az iskolát, és végül 50 évesen sikerült megszereznie a bizonyítványát. Louboutin úgy érezte, ha megbánja döntését, legfeljebb ő is később fog visszatérni az iskolapadba.

''Well, at least if I regret it I'm going to be like the sister of Sophia Loren''

1979-ben az utcán sétálgatva észrevett egy feliratot, amely a turistáknak szólt, és arra kérte a hölgyeket, hogy ne karcolják össze cipőikkel egy múzeum (Museum of Oceanic Art) faborítású padlóját.

Ezen felháborodva kezdte el tervezni a sarkak aljára kerülő, tömörített anyagból készülő gumiborítást, és rengeteget kísérletezgetett. Felkészülten, a kezében néhány mintadarabbal táncestekre járkált, és az ott jelenlévő nőknek ajánlgatta a cipőit. Legtöbben visszautasították, mondván, hogy nincs elég pénzük.

Karrier:

Ráébredve, hogy még nincs eléggé felkészülve erre az életre, inkább a Chanel - nél, valamint Yves Saint Laurent - nél kezdett dolgozni. A sok megpróbáltatás és küzdelem után végre saját butikot nyithatott. Azzal is felkeltette ügyfelei érdeklődését, hogy ingyen kávét kínált a betérő vásárlóknak. Ez abban az időben még kivételesnek számított.

A vörös sarok ötlete:

Egy bemutató alkalmával érezte úgy, hogy valami hiányzik a cipőről. Mikor meglátta az asszisztense vörös körmét, a Chanel lakkot kölcsönkérve festette be először a sarkat. Ezzel az utolsó simítással lett tökéletes, és azonnal felismerhető egy Louboutin kreáció.

Bár kisebb sarokkal is készít cipőket, valamint mostanában mutatta be férfiaknak szánt, szegecsekkel díszített lábbelijeit, a fő vonal mindig is a szupernőies, 12 centiméteres sarokkal rendelkező csoda lesz. Azért, hogy egy nő gyönyörű és szexis lehessen, olyan hosszúvá téve lábait, amilyen hosszúvá csak lehet.

“make a woman look sexy, beautiful, to make her legs look as long as [he] can.”

Érdekességek:

www.christianlouboutin.comChristian Louboutin Christian Louboutin Christian Louboutin

Kapcsolódó divatházak

Chanel logo

Chanel

divatház
Chanel divatház

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek