Christian Lacroix divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Christian Lacroix logo
Christian Lacroix logo
Christian Lacroix

Christian Lacroix

Alapítás éve: 1950.
Központ: Párizs, Franciaország
Weblap: www.christian-lacroix.fr

A kezdetek:

Az 1951-ben született Christian Lacroix 1987-ben alapította meg divatházát, majd egy évre rá mutatta be ready-to-wear kollekcióját, az ihletet különböző kultúrákból merítve. Bár a kritikák nem voltak túl kecsegtetőek a jövőre nézve - sokak szerint nem értette meg a dolgozó nők öltözködési igényét - megjelentek ékszerei, táskái, cipői, napszemüvegei, sálai és nyakkendői, majd szintén ugyanabban az évben butikokat nyitott több nagyvárosban is, mint pl. Londonban, Genfben és Japánban.

Hírnév:

Az 1994-es évben elindult a Bazar vonal. A viseletek régmúlt korokat idéztek népies beütésekkel, mesevilággal. Két évre rá a tradíciók és a népművészet ismételten fontos szerepet játszottak a divatház piacra kerülő farmerkollekciójában, ami óriási sikert aratott.  A Christofle luxusmárkával való kapcsolatuk az Art de la Table vonalat eredményezte, a Pronuptiannal pedig megegyeztek, hogy a Christian Lacroix esküvői ruhákat forgalmazza. Megjelentek parfümjeik, ékszereik, gyerek- és fehérnemű kollekcióik.

2002-ben a divatházat birtokló LVMH cégcsoport és a tervező közötti viszálykodások a márkára is kihatottak, így az általa létrehozott vállalkozás érdekeit nézve búcsút mondott az állásának, de három év múltán visszatért, és az új tulajdonossal, a Falic Grouppal karöltve újult erővel kezdtek ismét kreációkat létrehozni, és a márkát felvirágoztatni.

A Christian Lacroix divatház nem sokkal később újabb üzleteket alapított Las Vegasban és New Yorkban, és újra meghódította Párizst.

Parfümök:


Kapcsolódó divathírek:

Christian Lacroix logo Christian Lacroix Christian Lacroix Christian Lacroix Christian Lacroix Christian Lacroix

Kapcsolódó divattervezők

Christian Lacroix

Christian Lacroix

divattervező
1951-05-16
Christian Lacroix divattervező

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek