Annie Leibovitz fotós életrajza és fotói

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Annie Leibovitz
Annie Leibovitz
Annie Leibovitz - Roger Federer/Artúr király
Roger Federer Artúr királyként Leibovitz képén

Annie Leibovitz

Születési dátum: 1949. október 02.
Születési hely: Waterbury, USA

A kezdetek:

1949. október 2-án született Waterbury városában, Connecticutban. Zsidó szülők gyermeke, öt testvérrel. Édesapjának a Légierő alezredeseként sokat kellett utaznia, így a család is folyamatosan költözött. Édesanyja modern tánctanár. A gimnáziumban mindenféle művészeti ág iránt érdeklődött, és elkezdett zenét írni, valamint hangszereken játszani. Később művészeti iskolába is jelentkezett San Franciscoban, de a fotózás iránt egy családi, japán utazás során kezdett érdeklődni. Ellőtt néhány képet, és ettől kezdve fejlesztette magát akkor is, ha élete egészen másfajta irányba terelte - pl. egy kibuc közösség része volt Izraelben jó pár hónapig, ahol ellátásért dolgozott.

Karrier:

1970-ben tért vissza Amerikába, és kezdett a Rolling Stone magazinnak dolgozni. Három év múlva főnöknek nevezték ki, és 1975-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a Rolling Stones koncertkörútjáról tudosíthatott fényképein keresztül. 1980. december 8-án készítette John Lennon és Yoko Ono fotósorozatát, ami később címlapra is került. Egyedül az énekesről akart képet készíteni, mivel senki nem akarta Ono-t címlapra tenni, de a férfi ragaszkodott hozzá, hogy mindketten rajta legyenek. Annie ekkor a Double Fantasy albumuk borítóján lévő képet akarta újrafotózni, de mikor meglátta Lennont összekuporodni a hidegnek tűnő Ono mellett, úgy tűnt, hogy szinte csimpaszkodik a nőn. Készített pár Polaroid fotót, és ezeket látva Lennon reakciója az volt, hogy ennek címlapra kell kerülnie, mert pontosan tükrözi kapcsolatukat. Öt órával később megölték.

Az újságnál maradt egészen 1983-ig, ekkor azonban a Vanity Fair-nek kezdett dolgozni. Híres, 1991-es, Demi Moore-ral készített fotóját a Paramount Pictures Leslie Nielsennel kreálta újra, a színész meztelenül, terhesen látható a Csupasz pisztoly 33⅓ című film plakátján. Leibovitz beperelte a céget, de a pert a Paramount nyerte, a bíróság elutasította a fotós kérelmét, mondván, hogy a paródiáknak szinte egyáltalán nem kell jogdíjat vásárolniuk.

2006-ban jelent meg A Photographer’s Life 1990-2005, amely családi fotókat, szarajevói tájképeket, és természetesen sztárképeket tartalmaz közel 450 oldalon keresztül. A könyv alapján kiállítása is nyílt a Brooklyn Múzeumban, 2006. októberétől 2007. januárjáig. A többek között a gyerekeiről, a partneréről; Susan Sontagról, II. Erzsébet királynőről készült fotókiállítás körútra is indult 200 képpel, hét állomással.

2007-ben II. Erzsébet kérte fel, hogy a virginiai látogatásáról ő készítse el a hivatalos képeket. A BBC filmre vette Egy év a királynővel címmel, de a promóciós kisfilmet úgy vágták össze, hogy mást sugallt, mint ami történt. A film szerint Leibovitz azt tanácsolta a királynőnek, hogy legyen kevésbé sikkes a képek kedvéért, még a koronáját is eltávolította, a következő jelenetben pedig a királynő egy folyósón viharzik - mintha szabotálta volna a fotózást - a következő szöveggel: 'Nem változtatok semmin, elegem van ebből a fajta öltözködésből, köszönöm szépen.' Ezzel szemben Erzsébet a folyósóról pont a fotózás szobájába ment, ahol a következő képeket készítették. Az incidens a The Queengate Affair elnevezést kapta a médiától.

2007-ben a Walt Disney felkérte a Year of a Million Dreams nevű reklámkampány fotózására.

2008. április 25-én Miley Cyrus (Hanna Montana) topless pózolt neki egy Vanity Fair cikk erejéig. Az egyik képen félmeztelenül látható, elöl egy takaróval védve magát, de később, a képeket látva a 15 éves lány mentegetőzni kezdett, mondván; azt hitte, a képek művésziek lesznek, és a cikk sincs ínyére.

Magánélet:

1989-ben ismerkedett meg Susan Sontag írónővel. Bár nem éltek együtt, ablakaikból ráláttak egymás apartmanjára. Habár hivatalosan egyikük sem ismerte el soha kapcsolatuk intim voltát, Sontag 2004-es halála után (rák) Leibovitz 'A Photographer's Life: 1990-2005' című könyvével kapcsolatban említette meg: "with Susan, it was a love story." 

3 gyermeke van: Sarah Cameron Leibovitz 2001. októberében született, ikrei, Susan és Samuelle pedig 2005. májusában béranyától.


Kapcsolódó modellek

Kate Moss

Kate Moss

modell
Kate Moss modell

Kapcsolódó kiadványok

amerikai Vogue - 2008. 04.

Vogue

kiadvány
Vogue kiadvány

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Krisztina
2012. március 7., szerda   14:38   #1

szia én hogy lehetek modell elm tudod nekem mondani,,,?Elöre is köszönöm szépen
Válasz erre


©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek