Aigner divatház története

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
Aigner
Aigner
Aigner
Mr. Aigner

Aigner

Alapítás éve: 1959.
Központ: München, Németország
Weblap: www.etienneaigner.com/

 

Amit a legtöbben nem is tudnak: Étienne Aigner Magyarországon született 1904-ben.

Életének első meghatározó lépése volt, amikor 1926-ban könyvkötőként kezdett dolgozott Párizsban, majd nagy divatházaknak készített bőrből öveket és táskákat. Ekkoriban több legendás tervezővel is együtt munkálkodott, mint például Christian Dior és Cristobal Balenciaga. 1945-ben készítette el első táskáját a Dior ház számára, mely igazán megalapozta hírnevét a tervezők között.

Az 1950-es években egy New York-i divatbemutató hatására saját hálószobájában kezdett el öveket készíteni - kizárólag burgundi színben. Termékeinek minősége által többen csak úgy beszéltek róla: "Az ember, akinek arany keze van.". Első bemutatótermének nyitására 1959-ig kellett várni, ahol a már tőle megszokott burgundi színben készített kézitáskákat, kesztyűket és sálakat.

Az igazi sikert egy kanadai divatbemutató hozta meg számára, ekkor figyelt fel rá egy - a textiliparban utazó - üzletember, Heiner H. Rankl, aki hosszas tárgyalások eredményeképpen megszerezte Aignernek az Európában szükséges engedélyeket. Így történt, hogy a tervező visszatért az öreg kontinensre, és 1965-ben Németországban megalapította saját cégét, mellyel az európai ízléshez alkalmazkodva olaszosabb stílust vezetett be. 

Mr. Aigner arra törekedett, hogy ellássa vevőit - főként a külvárosok kifinomult lakóit - az életmódjukhoz leginkább illő termékekkel. Sikere a mai napig a klasszikus, tradícionális vonalaknak és a kiváló minőségnek köszönhető - ötvözve a német precizitást a toszkán bőrműves hagyományokkal.

 Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner Aigner

Kapcsolódó divattervezők

Christian Dior

Christian Dior

divattervező
1905-01-21
Christian Dior divattervező

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek