A sminkeléssel kapcsolatos berögződések

BEJELENTKEZÉS
E-mail:
Jelszó:
KERESÉS
Kifejezés:
DIVATSZÓTÁR
Kifejezés:
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
A sminkeléssel kapcsolatos berögződések
Vajon a Te sminked rendben van?
A sminkeléssel kapcsolatos berögződések
2012. július 13., péntek 10:33

A sminkeléssel kapcsolatos berögződések

Sminktanácsok Gräff Dóra - Professzionális Sminkestől

Majdnem minden nap eszembe jut, hogy miről is írjak az adott héten. Gondoltam már arra is, hogy előre betervezem a témákat, de aztán végül mindig rájövök arra is, hogy nem vagyok az a tervezős fajta. Inkább a spontán dolgok híve vagyok. Ez most is így történt.

Ebben a cikkemben, a sminkeléssel kapcsolatos rossz berögződésekből szedtem össze párat egy csokorba. Irodaházakban, bevásárlóközpontokban és az utcán általában sosem tudom palástolni azt az érzést, amikor egy csinos fiatal vagy középkorú nő szembe jön velem, az arcán egy olyan sminkkel, hogy legszívesebben tükröt tartanék elé és a kezébe nyomnék egy sminklemosó kendőt, hogy letörölje azt. Nézzük azokat a rossz berögződött sminkelési szokásokat, amikkel mostanában találkoztam.

1. Élénk szemhéjfesték: Amikor reggel felöltözünk és mondjuk, aznap olyan hangulatban vagyunk, hogy egy szép élénk pink vagy egy világoskék blúzt húzunk fel, akkor akarva akaratlanul sokan ugyanolyan színű szemhéjfestéket visznek fel a szemhéjukra. Hát ez nagy hiba, de nagy ám! A párosítások: Almazöld póló – almazöld szemhéjfesték, babarózsaszín blúz – babarózsaszín szemhéjfesték, citromsárga top – citromsárga szemhéjfesték, stb. Ne essünk ebbe a hibába! A színeket elsősorban nem a ruhánk színével kell összehangolni, hanem karakterünknek, szemünk és bőrünk színének megfelelően szükséges kiválasztani. Másodkörben jöhet a ruha színének a figyelembe vétele.

2. Túlságosan kihúzott és elmaszatolódott rúzs: Egy nő legyen igényes! Nem attól leszünk azok, ha minél jobban kihangsúlyozzuk a szánkat. Illetve félreértés ne essék, hangsúlyozni ki lehet egy szép narancs, pink vagy piros színű rúzzsal, de a szánk természetes vonalán túl ne nagyon menjünk ki.

Azoknak, akiknek vékonyabb a felső és alsó ajka: a rúzs felvitele előtt készítsünk egy alapot szájkontúr ceruzával, maximum 1-2 mm-el húzzuk kijjebb a kontúrt, majd satírozzuk be az egész szánkat és utána jöhet rá a kiválasztott rúzs.

3. Girbe-gurba tusvonal: Egyenetlen - ez a könnyebbik eset - vagy pedig lebegő tusvonal - ez a bonyolultabb eset. Eset ide vagy oda, ez is csak gyakorlás kérdése! Érdemes többfélét is kipróbálni az adott drogériában és megkérni a helyi szakembert, hogy mutassa meg a tusvonal helyes felvitelét. Sőt, ne csak egy helyen üljünk be szakember kezei alá, hanem akár több parfümériában is, így különbséget tudunk tenni a sminkelési technikák között és kiválaszthatjuk számunkra a legszimpatikusabbat.

Ajánlom egyik korábbi cikkemet, amiben lépésről-lépésre elolvashatjátok a tusvonal helyes felvitelét.

4. Megrajzolt szemöldök: Egy bevásárlóközpontban andalogtam, amikor szembe jött velem egy idős hölgy. Sajnos a spontán természetes reakciómat egy félhangosan kiejtet „jaj” után az arcomon is lehetett látni. A hölgynek a szemöldöke fekete ceruzával volt meghúzva, ami félig a homlokára futott fel. Ez nagyon nem szép és sajnos nem csak idősebbeknél figyelhető meg, hanem sok fiatal lány is előszeretettel használja ezt a fajta „technikát”. Természetes szemöldökünket ne akarjuk újraformálni és egy másikat rajzolni helyette, mert az teljes mértékben megváltoztatja arcunk karakterét, továbbá annak arányai nem valóságosak lesznek, így az mind inkább egy mesefigurára fog asszociálni.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes
www.doragraff.com
www.facebook.com/doragraff


Kapcsolódó cikkek:

Regisztrálj és jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Hogyan viselj pirosat?

Hogyan viselj pirosat?

A piros az egyik leggyönyörűbb és legizgalmasabb szín. Férfiak és nők egyaránt rajonganak érte, de amikor magukra kell ölteni, akkor a legtöbben megijednek, mivel nem mindenki képes valóban hordani ezt az színt.

F and F mintás ruha - októbertől a boltokban

Uralkodó minták egész évben

Az F and F kínálatában is megtalálod

Virágok, apró minták... mind-mind a tavasz és a nyár hangulatát idézik, de idén ezeket a darabokat a tervezők nem voltak hajlandóak száműzni a repertoárjukból a hidegebb, borongósabb évszakokban sem. A 2012/2013-as őszi és téli szezon kulcsdarabjai közé tartoznak.

Mintás darabok - 2012 őszi/téli férfidivat

Minta vírus

A férfidivatot is meghódítja

Ami a 2012-es őszi/téli férfidivatot illeti a tervezők nem spóroltak a mintákkal, melyek a legkülönbözőbb méretekben és formákban ékeskednek vagy éktelenkednek a férfi kollekció darabjain.

Férfi bőrdzseki - 2012 őszi/téli férfi divat

Férfi bőr bomber dzseki

2012 őszi/téli férfi divat

A bőrdzseki egy olyan klasszikus, örök győztes darab, ami idén sem hiányozhat a 2012-es őszi/téli férfi kollekció repertoárjából.

Az idei őszi, téli szezon kedvence: kobaltkék

Színre szín

A kobaltkék mindent üt

Öltözékünk lelke a színekből táplálkozik. Varázslatos erejüknek köszönhetően a legegyszerűbb ruhadarabokba is képesek életet lehelni.

©2008-2024 Divatportál
Legyél a rajongónk a Facebook-on! Kövess minket a Twitteren! Divatportál RSS csatorna
autó műszaki adatok | ingyenes játékok | Idézetek | Viccek